CEO SVET UŽIVA NA JASTUCIMA IZ KRAGUJEVCA: Irena pravi KLUPKA na kojima se sanjaju najlepši snovi (FOTO)

Klupko
Privatna arhiva

Zanimljivi i originalni jastuci u obliku klupka oduševili su hiljade ljudi i postali jedan od najtraženijih dekorativnih predmeta koji krase domove širom Srbije, ali i sveta. Iza njih stoji jedna kreativna Kragujevčanka koja je svoju ljubav prema šivenju i pletenju pretvorila u pravi brend.

                     

Tridesetpedogodišnja Irena Simović, master Ekonomije ima zanimljiv i neverovatno kreativan privatan biznis. 

– Studirala sam i radila u Beogradu, ali sam zbog ljubavi napustila prestonicu i preselila se u Kragujevac –  počinje svoju priču za Dnevno.rs ova zanimljiva dama.

Irena posao u struci nije našla u Kragujevcu i upravo to ju je nateralo da uz pomoć mašte i kreativnosti počne da se bavi nekim drugim stvarima, koje su je kasnije dovele do posla kojim se danas bavi.

– Prvo sam počela da se bavim dekoracijama dečjih rođendana, nakon toga sam rešila da pravim nakit, a pre pet meseci rodio se moj brend “Kloopko” – priča nam Irena.

 

Ideju za pravljenje dekorativnih jastuka, Irena je dobila pretražujući internet.

Pošto pravim ogrlice od kanapa palo mi je na pamet da probam da ispletem jastuk u obliku klupka. Prvi model je nastao za mene, ali sam brzo shvatila da bi ljudima to moglo da se dopadne – kaže naša sagovornica.

Irena priznaje da je razmišljala o “strategiji probijanja” na tržište. Kao i svaki posao i ovaj je u početku bio težak, ali je posle nekog vremena postao rutina. 

– Pravljenje ovih jastuka je dugo i kompleksno i sastoji se iz nekoliko faza – šivenje, prevrtanje, punjenje, pletenje, završno ukrašavanje… Za sve to potrebno je vremena i mnogo strpljenja – objašnjava nam Irena.

Što se interesovanja za njene proizvode tiče, ova kreativna dama je zadovoljna brzinom kojom se pročulo za njen proizvod. Njeni “klupko jastučići” su iznenađujuće brzo našli put do srca mnogih ljudi, pa danas krase domove širom Srbije, ali stižu i do Francuske, Amerike, Kanade… Meki su i prijatni, pa se njima mogu igrati deca, a zanimljivi su i kućnim ljubimcima.

 

Irena zna kako da njeni jastučići stignu do zainteresovanih.

Nemam svoju prodavnicu, ali izlažem u nekim radnjama i “concept store” varijantama u zemlji i inostranstvu. Svoje proizvode najviše prodajem putem društvenih mreža i preko “ETSY-ja” koji je najpoznatija platforma za prodaju ručno rađenih stari na svetu – ističe Irena, ali i dodaje da će samo njena radnja verovatno doći na red u budućnosti.

Do tada, njene savršeno neobične jastučiće možete pogledati na Fejsbuk strani brenda “Kloopko”