KO BI REKAO? Da li ćete imati SREĆNU VEZU zavisi od toga koliko često ŠALJETE PORUKE vašem partneru!

Telefon
Pixabay.com

Kuckanje poruka je sastavni deo savremenog života i veza, a evo kako može da utiče na vezu.

 

Veze su se nekada, između ostalog, održavale pisanjem pisama i ružama, a romantika danas se zasniva na slanju sveća Viberom.

Ipak, ne treba zapostaviti važnost pisane reči, a nova studija je čak pokazala i da to može da utiče na vezu. Drugim rečima, parovi koji imaju slične navike kuckanja poruka su zadovoljniji vezom.

Psiholozi sa “Pejs” univerziteta u Njujorku ispitali su 205 ljudi starosti između 18 i 29 godina, a svi ispitanici su trenutno u vezi.

Svako od njih je odgovarao na pitanja o pisanju poruka, koliko često iniciraju dopisivanje, kakva je priroda tih razgovora – da li pošalju poruku samo da se nekome jave, da pokažu privrženost ili da započnu raspravu.

Ispitanici su takođe ocenjivali koliko su partneri privrženi jedno drugom i koliko su zadovoljni vezom.

Naučnici su zaključili da sličnosti u navikama pisanja poruka imaju veze sa ukupnim osećajem zadovoljstva vezom.

Rezultati pokazuju da je važno da partneri imaju slične navike u pisanju poruka da bi bili zadovoljniji vezom, kažu naučnici.

Drugim rečima, ukoliko jedno od partnera voli da kucka poruke, a drugo ne voli, zadovoljstvo vezom će biti manje.

Ipak, pošto su učesnici studije većinom bile žene (74 odsto), naučnici kažu da postoji mogućnost da je zapravo ženama važno da imaju kompatibilne navike kuckanja poruka sa partnerom, a da muškarcima to i nije mnogo važno.