KO OTKRIJE TELO LAKŠE RAZGOLITI DUŠU: Danima je fotografisala penise, pa utiske pretočila u knjigu!

Penis
Foter/ JJP BOLGER Photography / photo on flickr

Fotografkinja Laura Dodsvort je izdala knjigu od 100 različitih fotografija penisa! U knjizi se nalaze svi - mlađi, stariji, veći, manji, duži i krać a učesnici imaju između 20 i 92 godine.

 

Iako joj je za svaku fotografiju trebalo samo 10 sekundi, intervju sa svakim od njih trajao je puno duže i sve je dokumentovno u knjizi. Kako kaže autorka “jednom kada neko otkrije telo, puno mu je lakše da ogoli i dušu.”

Ono što ju je najviše iznenadilo je čitav proces srama i anksioznosti koji muškarci imaju zbog veličine svog penisa. Takođe, ostala je iznenađena koliko taj sram utiče na čitav njihov život.

U knjizi se nalazi priča transrodnog muškarca koji je uložio u “najveći i najbolji”, biznismena koga je njegov mali penis naučio poniznosti i zavisnika o seksu čija je žena zapretila da će mu amputirati polni organ. Priče su zanimljive same po sebi i uvek je iznenađujuće čuti pod kolikim su zaista pritiskom muškarci, baš kao i žene.

– Imala sam osećaj da su muškarci stavljeni u određeni kalup, baš kao što smo i mi žene stavljene u kalupe pa sam ih htela bolje upoznati i čuti njihove priče. Kako muškost obično poistovjećujemo sa penisima, ovo se činilo kao dobar početak za razvoj jedne dobre i poučne priče – kaže autorka.