STRUČNJACI PREPORUČUJU: Ovo su NAJBOLJE ZEMLJE za putovanje u 2017. godini!

Španija
pixabay.com

Španija je najviše "profitirala" od turista koji su odlučili da zaobiđu putovanja na Bliskom istoku i određene delove Zapadne Evrope zbog bezbednosti.

 

Svake druge godine “World Economic Forum” objavljuje izveštaj o “prijateljskim” zemljama za putovanja. Ove godine izveštaj zadire u kvalitete zbog kojih je neka destinacija primamljiva turistima, kao što su dobri higijenski uslovi, sigurnost, infrastruktura i prirodni resursi.

Top 10 najboljih zemalja za putovanje u 2017. godini:

1. Španija
2. Francuska
3. Nemačka
4. Japan
5. Velika Britanija
6. Amerika
7. Australija
8. Italija
9. Kanada
10. Švajcarska

U skladu sa ovim parametrima, “World Economic Forum” rangirao je 136 svetskih zemalja, a drugi put zaredom Španija je “zasijala” na prvom mestu. Ova evropska zemlja dobila je prestižnu titulu zahvaljujući kombinaciji kulturnih i prirodnih kvaliteta, lake dostupnosti i jake turističke infrastrukture.

Španija je najviše “profitirala” od turista koji su odlučili da zaobiđu putovanja na Bliskom istoku i određene delove Zapadne Evrope zbog bezbednosti.

Drugo mesto najboljih zemalja za odmor “World Economic Forum” dodelio je Francuskoj, treća je Nemačka, zatim slede Japan i Velika Britanija. Na šestom mestu našle su se Sjedinjene Američke Države, dok je sedmo mesto rezervisano za Australiju. Top 10 završava – Italija, Kanada i Švajcarska.