Koja je razlika: Činjenice o obrezanim i neobrezanim penisima

Dosta se mitova i priča isprepletalo i čulo o penisima koji su obrezani i onima koji to nisu, ali ovo su prave činjenice o istim.

Muškarci se iz više razloga obrezuju, neki od njih su verski, kulturni ili zdravstveni. Ovo su stvari koje treba da znate o obrezanima i neobrazinama.

Izgled
Neobrezan: Neobrezani penis ima ‘zgužvani’ izgled kao šar pej.
Obrezan: Glava podseća na kacigu Dart Vejdera. Da ne spominjemo da tako izgleda većina vibratora.

Zdravlje
Neobrezan: Kod neobrezanih penisa posebnu pažnju treba posvetiti higijeni (pomeranje kožice prema dole prilikom pranja) jer se nečistoća zadržava u naborima.. ‘Neobrezani prepucijum ima određene ćelije za koje se bakterije mogu vezati’, kaže Hari Fiš autor knjige The New Naked.
Obrezan: Studije rađene u Africi pokazale su da je, čak 60 odsto heteroseksualnih obrezanih  muškaraca manje podložno HIV – u zato što nedostatak kožice smanjuje količinu bakterija na tom području.

Kakav je to osećaj za muškarca?
Obzirom da se većina obrezivanja obavi do prve godine života deteta, obrezani muškarci i nisu u mogućnosti da uporede da li su u seksualnom smislu na ‘gubitku’. Pretpostavlja se da obrezani muškarci nisu seksualno neosetljivi.
Kakav je osećaj za ženu?
Mnoge žene tvrde da nema nikakve razlike između obrezanih i neobrezanih, jedina razlika je u izgledu. Većina njih tvrdi da je lepša ‘kabriolet’ verzija.