Koji alati i oprema su vam potrebni ukoliko živite u kući?

Svaka osoba koja živi u kući, a ne u stanu, zna koliko posla život u njoj zapravo zahteva.

Vodoinstalater

Da li vam se čini da život u kući zahteva konstantan rad i popravke? Da li čim završite jednu stvar vezanu za kuću i obaveze oko nje, odmah iskrsne i sledeća?

Ovo zapravo i jeste tako. Poslovima u kući i oko nje nikad kraja, a kako bi ih što uspešnije i brže završili neophodna vam je adekvatna oprema i alat.

Ukoliko živite u kući i želite da saznate koji su to alati i oprema koji će vam olakšati život i uštedeti vreme, nastavite sa čitanjem ovog teksta.

#1 Šrafilica i bušilica- za obavljanje različitih kućnih popravki

Bušilica je veoma koristan alat za efikasno obavljanje različitih popravku u kući. Bilo da je potrebno da probušite rupu kako bi okačili sliku na zid u vašoj sobi, ili imate malo komplikovaniji posao, poput postavljanja polica ili kuhinjskih elemenata, uz pomoć bušilice ćete na najbrži način završiti ovakve radove.

Sa obzirom na to da bušilicom možete bušiti i druge materijale, poput metala i drveta, ona vam može poslužiti i za popravku različitog nameštaja.

Uz pomoć kvalitetne aku šrafilice ćete u samo nekoliko trenutaka odvrnuti ili zavrnuti šrafove. Nakon što ste probušili rupu u zidu, u nju zavrnite šraf i vaša slika je spremna za kačenje. Takođe alu šrafilica je veoma korisna pri uradi sam projektima, kada je potrebno samostalno da sklopite određene delove nameštaja.

Akumulatorske bušilice i šrafilice imaju snagu koja je sasvim dovoljna za obavljanje svih kućnih poslova, a baterija koja se puni, pruža mogućnost da poslove obavljate sa potpunom slobodom pokreta i na mestima gde nije dostupna električna struja, kao što je na primer u dvorištu.

#2 Torba za alat – šta sve treba da se nalazi u njoj?

Od sitnih alata koje svako domaćinstvo treba da poseduje tu su čekići, šrafcigeri, klešta različite vrste, francuski ključevi, šrafovi, ekseri, metar, izolir traka.

Zvuči kao puno alata?

Iako smo nabrojali dosta različitih alata, svi oni vam mogu stati u jednu kutiju ili torbu za alat, u kojoj će biti uredno poslagani. Možete kupiti već kompletan alat zajedno sa kutijom, ili svaki od njih posebno.

Torba za alat je veoma praktična, ne zauzima puno mesta, olakšava odlaganje alata i sav alat je na jednom mestu pa omogućava da u svakom trenutku i bez muke pronađete alat koji vam je potreban. Iako smo naveli veliki broj alata, svaki od njih se koristi u različitu svrhu, i svaki će imati svoju namenu u vašem domu, jer u kući uvek uvek zatreba po neka sitna popravka.

Što se tiče čekića, sa obzirom na to da postoji više od 40 vrsta čekića, savetujemo vam da nabavite stolarski, zato što on može poslužiti u največem broju poslova.

Šrafcigeri mogu biti sa krstastom i ravnom glavom i imaju set ključeva za odvijanje koji mogu biti viljuškasti, cevasti, okasti i kombinovani. Kako bi vaša torba za alat bila potpuna savetuje se da nabavite nekoliko veličina od svake vrste.

Kada su u pitanju klešta, najpotrebnije će vam biti motocangle, koje služe za zavrtanje i odvrtanje matica, sečenje i savijanje žica i eksera, važenje tiplova iz zida. Za malo delikatnije poslove sa manjim predmetima, neophodno je imati špicasta klešta.

#3 Oprema za baštu – alati i oprema za uređenje zelenih površina

Ljudi koji žive u kući sa dvorištem, moraju imati određenu opremu i alat kako bi to dvorište i održavali. Oprema za baštu obuhvata baštenske rukavice, makaze za sečenje grana, grabulje, kosilicu i merdevine.

Makaze za sečenje granja potrebne su vam za orezivanje ruža i ostalih žbunastih biljaka, kao i za rezanje tanjih grana na stablima. Kako se ne bi povredili i ogrebali na granje prilikom sečenja neophodno je da koristite baštenske rukavice. One vam mogu poslužiti i za presađivanje biljaka, čupanje trave i korova i ostale radnje po bašti.

Takođe, za poslove u dvorištu kao i za pojedine poslove po kući neophodne su vam merdevine uz pomoć kojih ćete dohvatiti delove koje do kojih inače ne možete doći. Nabavite merdevina na rasklapanje koje su veoma praktične zato što ih nakon korišćenja možete sklopiti i odložiti u bilo koji deo kuće ili dvorišta gde neće zauzimati puno mesta.

Takođe, ukoliko u vašem dvorištu imate travnati deo, neophodna vam je kosilica za travu kojom ćete moći da sredite sve travnate površine kako bi uvek bile lepe i uredne.

Ručne kosilice zahtevaju mnogo snage i vremena, dok električna kosilica koja poseduje korpu za sakupljanje trave, brzo i efikasno obavlja svoj posao. Trava će uvek biti savršeno podšišana, a kosilica za sobom neće ostavljati otpad, već će ga odlagati u korpu.

Nadamo se da smo vas ovim tekstom informisali o alatu i opremi koju bi trebalo da nabavite ukoliko živite u kući, kako bi u svakom trenutku bili spremni i uspešno rešili sve kućne poslove i popravke koje se pred vama nađu.