Nanaimo kocke su tradicionalni kanadski kolači koji se sastoje od tri sloja, ne peku se i veoma su ukusni. Morate ih isprobati.
Potrebno je:
Za prvi sloj (kora):
– ½ šolje otopljenog putera,
– 5 kašika kakaa,
– ½ šolje šećera,
– 1 kašičica vanila ekstrakta,
– 1 jaje, umućeno,
– 1 ½ šolja mlevene plazme,
– ½ šolje naseckanih oraha,
– 1 šolja kokosa.
Drugi sloj (krema):
– ½ šolje omekšalog putera,
– 2 kašičice vanila ekstrakta,
– 3 kašike slatke pavlake,
– 2 šolje šećera u prahu.
Treći sloj (glazura od čokolade):
– 120 g čokolade,
– 3 kašike putera,
– 2 kašike slatke pavlake.
NAJJEDNOSTAVNIJI DESERT NA SVETU zahteva samo dva sastojka (VIDEO)
Način pripreme:
Za prvi sloj: Namastite manji kalup i obložite ga masnim papirom pa ostavite sa strane. Na pari kuvajte puter, kakao, šećer i vanilu, dobro promešajte žicom za mućenje pa dodajte jaje i sve skupa kuvajte 2-3 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte kekse, orase i kokos, promešajte i utisnite na dno kalupa i stavite u frižider da se hladi.
Za drugi sloj: Puter, pavlaku i vanilu mešajte električnim mikserom dok ne dobijete penastu kremu, dodajte šećer u prahu pa rasporedite preko ohlađene kore i ponovo vratite u frižider.
Za treći sloj: Na pari kuvajte čokoladu, puter i slatku pavlaku, mešajte dok ne dobijete glatku glazuru i ostavite da se kratko prohladi na sobnoj temperaturi. Glazuru prelijte preko ohlađene puter kreme pa sve stavite u frižider na hlađenje.
Ohlađen kolač secite na manje kocke.