KOLEGE NE VERUJU DA JE ON ZLOSTAVLJAČ! Slavnom pevaču otkazana samo dva nastupa, turneja u punom jeku

Dve operske kuće, u Filadelfiji i San Francisku, otkazale su nastupe slavnog operskog pevača Plasida Dominga posle optužbe da je seksualno zlostavljao devet žena.

Beta

Međutim, većina opera u Evropi zadržalo je termine za Dominga, među kojima je milanska Skala gde je predviđen njegov nastup 15. decembra.

Na sajtu čuvenog tenora navodi se da nisu otkazani termini u Evropi do novembra 2020. godine. Domingo će nastupati u oktobru u Operi Ciriha i početkom naredne godine u Londonu.

Opera Los Ađelesa čiji je Domingo generalni direktor od 2003. godine, saopštila je u utorak da će angažovati advokata da istraži navode protiv slavnog pevača.

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge. 

Takođe, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mladjim ženama.

Domingo je te navode nazvao “duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim”.

Sedam od devet žena koje su iznele optužbe rekle su da osećaju da je odbijanje Domingovih ponuda negativno uticalo na njihovu karijeru i da nikada nisu dobile uloge koje im je obećavao.