KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD ŠABANA ŠAULIĆA: “Narod ga je izabrao za najboljeg pevača, to vreme ne može da izbriše”

Napustio nas je velikan narodne muzike, talentovan i društven čovek koji je obeležio vreme u kome živimo, kažu kolege zatečene vešću o smrti Šabana Šaulića.

printscreen/youtube.com/Grand Production

Hroničar pop kulture Predrag Peca Popović naglasio je da je Šaulić prošao kroz velika iskušenja tokom svoje karijere.

– Prešao je put od potcenjenog pevača do Kralja narodne muzike. Bilo je tu mnogo vere u sebe i taj autentični glas koji je obeležio istoriju naše narodne muzike. Šaulić je jedan od pevača koji će zauvek ostati u srcima poštovalaca narodne muzike. Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja – istakao je Popović.

– Da je samo otpevao Dođi da ostarimo zajedno imao bi vrhunsku karijeru – dodao je Popović.

Naš maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanije ljude koje je u svom životu upoznao.

– Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača, i to vreme ne može da izbriše – ocenio je Dugić.

Pevačica i muzička urednica na Radio Beogradu, Bilja Krstić, takođe, ističe da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu.

– U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima. Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike – navela je Krstićeva.

– Svi oni koji su ga voleli, mi kolege, izgubili smo jednog divnog kolegu, saradnika. Lično sam izgubila prijatelja. Jednostavno, velika legenda, divan čovek, veliki umetnik – rekla je pevačica Dragana Mirković.

Koleginica Merima Njegomir opisala je kralja narodne muzike kao tihog, nenametljivog i izuzetno talentovanog čoveka.

– Pevao je, kako kažu, kao Šaban. Jednostavno, to mu je bog dao. Imao je neverovatnu emociju i izvanrednu dikciju – dodala je Merima Njegomir.

Nazivajući ga svojim uzorom, Nikola Rokvić rekao je da je na Šabanovim pesmama rastao i učio da peva.

– Otišao je jedan od najvećih pevača narodne muzike, čovek koji je pevao celim telom, koji je bio i manje poznat kao kompozitor svojih pesama – istakao je Vlada Panović.

Od Šaulića se oprostila i njegova koleginica Lepa Brena.

– Odlaze oni najbolji. Među njima i Šaban. Od njega smo učili, sa njim smo se družili, sa njim sarađivali, sa njim pevali i tugovali, njega smo voleli i poštovali, od njega smo učili život…  Večna ti slava dragi prijatelju. Porodica Živojinović – navela je pevačica.

Marija Šerifović oprostila od Šabana emotivnom porukom.

– Nije trebalo ovako da se završi. Uporno govorim da je važno ostaviti trag… A ti si ostavio neizbrisiv u našim srcima! Sada štap u ruke, čamac i na tvoj Dunav u miru! Šabane, neka ti je večna slava i hvala! – napisala je Šerifović.