Koliko li se fanova zarazilo? Nakon koncerta u Novom Pazaru CEO bend pozitivan na koronu

Odmah posle svirke, usledili prvi simptomi.

Pixabay

Ceo Leksington bend zarazio se korona virusom, nakon koncerta koji su održali 17. juna u Novom Pazaru, koji je poslednjih dana bio jedno od najvećih epidemijskih žarišta u Srbiji. Prvo je na kovid -19 bio pozitivan pevač Bojan Vasković, koji je preležao koronu u prvom talasu epidemije, a potom su se zarazili i ostali članovi – svi u jednom danu!

Gitarista benda, Miloš Vuksanović, veruje da je grupa “zakačila” virus na koncertu koji su 17. juna održali u Novom Pazaru.

Bojan je dobio koronu na početku pandemije, pa je verovatno stekao imunitet. Tad je bio u izolaciji i nije se viđao ni sa kim, ali eto, sada je virus stigao i sve nas – ispričao je za list gitarista benda.

Gitarista Miloš Vuksanović, basista Dragoljub Stević, bubnjar Dejan Kostić i klavijaturista Darko Jovanović proveli su dve nedelje u kućnoj izolaciji, a Miloš priča kako je sve krenulo.

Odmah posle koncerta dobio sam visoku temperaturu. Po prirodi sam hipohondar, pa sam otišao da se testiram i rezultat je bio pozitivan na kovid. Sreća moja da sam brzo saznao da sam zaražen, tako da sam se odmah izolovao – rekao je.

I ostali su se odmah, nakon što su Milošu stigli rezultati, testirali.

Vrlo je moguće da smo se svi zarazili u Novom Pazaru. Iako je koncert bio na otvorenom, posle svirke smo se fotkali sa fanovima. Videli smo se i sa nekim prijateljima… Sve je to bilo dovoljno da se zarazimo. Čovek baš mora da bude oprezan, ako hoće da izbegne virus – priznaje muzičar.

Niko od njih nije imao ozbiljnije simptome.

Osim bolova u grlu, stomaku i visoke temperature, nismo osećali druge tekobe. Neki od nas su izgubili čulo ukusa i mirisa. Srećom, svi smo brzo otišli u kućnu izolaciju, tako da nismo zarazu širili dalje. Lečili smo se tako što smo uzimali mnogo vitamina C i D, selen i cink. Sve to nam je dosta pomoglo – priča on.loading...