U petak 16. januara održana je novinarska projekcija novog filma reditelja Milana Karadžića 'Gorčilo, jesi li došao da me vidiš'.

Sala bioskopa „Roda” bila je puna novinara koji su bili zainteresovani da pogledaju novo ostvarenje reditelja Milana Karadžića „Gorčilo, jesi li došao da me vidiš”.

Film je baziran na komediji Miodraga Mija Karadžića „Jesi li to došao da me vidiš”, koja je sigurno najbolja i najcitiranija drama, koju je napisao osamdesetih godina prošlog veka.

Svojom izuzetnom vrcavošću dijaloga, apsurdnim situacijama u koje smešta svoje neobične, lucidne i duhovite likove, poznavanjem mentalitetskih okamenjenih okvira crnogorskog sela, ova komedija predstavlja pravi izazov za prenošenje na filmsko platno.

Radnja ove tople komedije odvija se među crnogorskim vrletima na samom severu. Ova priča stavljena je u okvire burne i prelomne 1968. godine koja će kao takva, sa svim svojim slobodama, revolucijama na polju ljubavi i seksualnost, odjeknuti poput detonacije u jednom malom, ruralnom i krševitom mestu.

Na konferenciji posle projkecije prisustvovali su glumci Mima Karadžić i Andrija Milošević, kao i reditelj ovog ostvarenja Milan Karadžić, koji je tom prilikom izjavio da se nada da će film i u Srbiji doživeti uspeh, poput onog u Crnoj Gori, gde je njegovo prikazivanje počelo 10. januara.

– Mislim da smo napravili jedan dobar film. U Crnoj Gori je naišao na pozitivne kritike i kažu da puni bioskopske sale. Verujem da će film naići na veliko interesovanje kod publike u Srbiji – izjavio je reditelj Milan Karadžić.

U ovoj neverovatnoj komediji učestvuje plejada srpskih i crnogorskih glumaca, među kojima su: Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Anita Mančić, Kristina Stevović, Viktor Savić, Helena Aksamit, Momo Pićurić, Andrija Milošević, Božidar Zuber, Milorad Mandić – Manda, Vojo Krivokapić i Dragiša Simović.

Film će premijerno pred beogradskom publikom biti prikazan 21. januara u Sava centru u 20.30h.loading...