KONAČNO ZNAMO U ČEMU JE TAJNA: Za ovim ljudima svi JURE, ali samo zbog nečega što MNOGE NERVIRA!

parovi
freedigitalphotos.net/ imagerymajestic

Ako ste se nekada zapitali zašto određene osobe jednostavno i lako privlače društvo, ali i ljubav u svoj život, nauka sada ima odgovor na to - ravnodušnost je mnogim ljudima najveći afrodizijak. A priznaćete, mnoge najviše nervira upravo ta ravnodušnost... U čemu je onda tajna?

 

Antropolog Helen Fišer objašnjava da često kada nas određena osoba ne simpatiše, mi počinjemo da osećamo duboku povezanost sa njom.

“Umesto da je ignorišemo, ne razmišljamo o njoj ili se jednostavno dostojanstveno povučemo, postajemo opsednuti željom da je osvojimo, dodvorimo joj se, približimo”, objašnjava Fišerova.

Kako kaže, kada želimo da osvojimo pažnju osobe koja je ravnodušna prema nama, receptori za nagrađivanje u mozgu bujaju.

“U mozgu se u tom trenutku aktivira deo za nagrađivanje i vi osećate veliku energiju, snažan fokus, intenzivnu motivaciju i spremni ste da rizikujete sve kako biste osvojili tu osobu, jer je doživljavate kao životnu nagradu. Opsednuti ste osvajanjem srca ravnodušne osobe”, ističe Helen.

Ona podseća da to ne znači da ćemo biti srećni kada je osvojimo, jer mi više ne razmišljamo o suštini, nego samo o formi – kako da zauzmemo neosvojivu tvrđavu.

“Potpuno smo zaslepljeni i tek kada prođe određeno vreme u stanju smo da vidimo koliko smo zaludni bili.”