KONSTRAKTA DO POBEDE! Srbija na sve višoj poziciji u kladionicama trijumf na Evroviziji (FOTO)

Pesma Konstrakte „In corpore sano“, koja predstavlja ove godine Srbiju na Pesmi Evrovizije, polako se „penje“ na listama svetskim kladionicama kako se približava datum održvanja ove muzičke manifestacije.

Foto: screenshot/youtube.com/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Konstrakta je od jutros na dvanaestoj poziciji po šansama za pobedu na ovom festivalu, što je najbolji plasman u poslednjih mesec i po dana od kada je izabrana da predstavlja Srbiju u Italiji ove godine.

tabela
printscreen

Mesta na kladioničarskim listama menjaju se nekad i tokom dana više puta, ali pesma koja predstavlja Srbiju ne beleži veće padove.

Prvih desetak dana po izboru nalazila se na 20. mestu, da bi potom skočila za četiri mesta. Na 15. i 16. mestom se vrtela dosta dugo, da bi ove sedmice stigla i do 13. pozicije, a od jutros i jedno mesto više.

Od kako su se otvorile liste i po polufinalnim večerima, Konstrakta drži čvrsto četvrto mesto za šanse da odnese pobedu u drugoj polufinalnoj večeri koja se održava 12. maja.

Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, Italiji, zahvaljujući pobedi sastava Måneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni”.

Biće ovo treći put da se takmičenje održi u Italiji, posle 1965. godine u Napulju i 1991. godine u Rimu.

Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 10. i 12. maja i finala koje će se održati 14. maja 2022. godine.

40 zemalja će učestvovati na takmičenju. Jermenija i Crna Gora će se vratiti nakon odsustva 2021. godine, dok je Rusija diskvalifikovana sa takmičenja.