Konstrakta ispraćena na Evrosong: Prisutnima podelila neobične poklone

Konstrakta će od 10. do 14. maja predstavljati Srbiju na izboru za pesmu Evrovizije u Torinu.

Foto: screenshot/youtube.com/eurovision-spain.com

U prostorijama RTS-a, organizovan je ispraćej Ane Đurić poznatije kao Konstraka, koja će sa pesmom “In corpore sano”, predstavljati Srbiju na pesmi Evrovizije u Italiji.

Program je otvorila Dragana Kosjerina koja je pripadnicima sedme sile poželela dobro došlicu i napomenula da se obeležava ujedno i 15 godina od pobede Marije Šerivofić na ovom prestižnom takmičenju.

– Obeležavamo jubulej, 15 godina od pobede Marije Šerifović na Pesmi Evrovizije. I posle toliko godina u sueprlativu se govori o tome kako smo organizovali Evroviziju u Srbiji – rekla je Kosjerina. Nakon uvodnog obraćanja Olivere Kovačević, urednice zabave RTS-a, prisutnim gostima obratio se i italijanski ambasador u Srbiji:

– Pozdrav svima i hvala vam jer ste me pozvali. Veoma sam sreć n jer mogu da pozdravim vašu rpedstavnicu. Manifestacija se vraća u našu zemlju nakon 33 godine odsustva. Tih dana će se u Torinu održati brojni dogadjaji od međunarodnog značaja. Kao sto smo videli Italija ima dugo istoriju na Evroviziji, od 1956,  a pobedila je tri puta. Sto se tice Maneksina podsecam se da su Uraganke vase prve cestitale , sto je znak prijateljstva nasih naroda. Evrovizja je izvanredan muzicki festival, slogan koji je izabran je Zvuk lepote, sto su sinonimi Italije u svetu. Počastvovan smo jer imamo priliku da ugostimo ovaj festival ponovo. Konstrakti  zelim najlepše zelje i uspeh na Evroviziji. Ja kao strastveni pratilac muzike moram kazem da je ova pesma korak ispred vremena u svakom smislu – rekao je Karlo Kaso koji je nakon govora uručio zastavu Italije našoj predstavnici Konstrakti.

Na pitanje Dragane Kosjerine “Šta je u prirpemama bio imperativ?”, Ana je zbunjeno odgovorila:

– Fokusirali smo se da radimo i da sve bude u domenu zabave – rekla je Konstrakta. Ani je zastavu Srbije uručio direktor RTS-a Dragan Bujošević.

Nakon što je odgovorila na nekoliko pitanja, konstrakta je otpevala pobedničku numeru uz dobro prepoznatljivu koreografiju. Konstrakta će nastupiti 12. maja u drugoj polufinalnoj večeri.