“KONTRAVIZIJA” RAZBESNELA NAROD: Kritičari i poznate ličnosti ŽESTOKO opleli po sinu Isidore Bjelice!

Lav Gligorije Pajkić
YouTube Printscreen

Da li je "Kontravizija" dobar poduhvat ružičaste televizije ili loša parodija?

 

Emitovana je prva epizoda emisije “Kontravizija” mladog Lava Grigorija Pajkića, sina književnice Isidore Bjelice i scenariste Nebojše Pajkića.

Autor je u ovoj epizodi uporedio voditelja Ivana Ivanovića sa izmetom, narugao se konceptu emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem” i izgovorio dosta uvreda na račun opozicije, a na kraju je publici podelio sendviče.

Trideset minuta ovog programa uspelo je da podeli Srbiju i da dobije prilično oštre i žestoke kritike poznatih ličnosti. 

Među prvima je reagovao dramaturg i filmski kritičar Dimitrije Vojnov.

Dimitrije Vojnov posle emisije KONTRAVIZIJA koja predstavlja režimsku aproprijaciju 24 MINUTA mora da kaže kako nije ključno pitanje humora i estetike već principa. U državi u kojoj jedan čovek drži sve poluge vlasti u šaci, pritom sve to radi često izvrgavajući ruglu institucije, a o pritisku na medije da ne govorimo, potpuno je perverzno praviti emisiju koja koristi opozicioni humor svojstven manjini koja nema nikakvu moć ali želi da popravlja stvari u društvu, protiv opozicije jer vladajuće strukture imaju čitav državni aparat da kroz njega oblikuju društvo. Otud ova emisija sama po sebi samo razotkriva nemoć vlasti i pokazuje da ni oni zapravo ne shvataju šta im je posao i kakve kapacitete imaju. Kroz identifikaciju vlastite publike i samih autora kao “botova” i “sendvičara”, ova emisija pokazuje da će oni zapravo proći isto kao i opozicija, dakle da će ostati bez participacije u bilo čemu i da će im jedino preostati da se podsmevaju i da zapažaju neke kontradikcije. U svemu tome nema čak ni neke antielitističke “sendvičarske” solidarnosti već samo razotkrivanje da u zemlji u kojoj svakome preostaje samo opozicioni humor, režim radi protiv celog naroda – napisao je Vojnov na svom Fejsbuk profilu.

Reagovala je i muzičarka i književnica Kristina Kovač, koja je na svom Tviter nalogu napisala da je “gadost koju izvodi Lav Pajkić za tužbu”, te da skoro nije videla “manje talentovano biće i sa manje harizme”.

Stend-ap komičar Ivan Nikolić cinično je pohvalio vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića.

– Mitroviću mora da se oda priznanje kako je u mogućnosti da uzme jedan dobar koncept, poput stand-up komedije ili talk-show formata, onda ga sažvaće i nagrize stomačnom kiselinom u jednu Audiciju ili Kontraviziju i ispovraća po ekranu, poput onog PINK znaka… ne može to svako – napisao je Nikolić.

Voditelj i novinar Luka Matić napisao je da “ljudi bukvalno nemaju blama”.

Svoj komentar je dao i voditelj i stend-ap komičar Filip Ugrenović.

Ukoliko ste propustili “Kontraviziju”, možete je pogledati ovde.