KONTROVERZA MU JE DRUGO IME: Kodo je budistički monah, bavi se ŠMINKANJEM i otvoreno priča o SEKSUALNOSTI!

Kodo Nišimura
Instagram.com/kodinza

Upoznajte Koda Nišimuru, najneobičnijeg budističkog monaha na svetu.

 

Kodo Nišimura ima 26 godina i dolazi iz Tokija. Pre dve godine je završio sve moguće pripreme i probe i zvanično postao budistički monah, međutim… čini se da je Kodo dvostruka ličnost.

Naime, ovaj budistički monah ujedno je i mejkap artist – njegovi klijenti su brojne poznate ličnosti, pa i takmičarke za Miss Univerzuma. Nišimura je rekao novinarima da je počeo da se bavi šminkanjima zato što je jedared pomogao svojoj drugarici oko šminke i shvatio je koliko ju je time usrećio.

Budistički monasi učeni su skromnosti i Kodo priznaje da je prošao kroz period u kojem je sumnjao da može da bude istovremeno i dobar monah i stručnjak za šminku, ali su ga mentori podržali, rekavši mu da to što radi nije pogrešno ukoliko na taj način uspeva da pošalje neku poruku ljudima.

Kodo je, uz to, javno priznao i da pripada LGBT populaciji, pojavivši se na profesionalnom fotografisanju “Out in Japan”. Tom prilikom je upoznao i mnogo transrodnih osoba kojima takođe pomaže da se priviknu na šminku i da što bolje upotpune svoj izgled.

Kao budistički monah, želim da svi živimo srećno i u harmoniji. Verujem da je šminka jedan od načina na koji možete usrećiti sebe a, kad ste srećni, onda je lakše da budete ljubazni prema drugima. U tom smislu, to je dobra povezanost između mejkapa i budizma – rekao je Kodo Nišimura novinarima, prenosi portal BuzzFeed.