KORAČAJTE SA STILOM: Bizarni ali provereno DELOTVORNI načini da se zauvek rešite ISPUCALIH PETA

Nega stopala posebno dobija na važnosti kada krene toplije vreme i kada se pripremamo da nosimo otvorenu obuću- japanke, papuče, sandale. Tada nam je posebno važno da naš pedikir bude uredan, a koža stopala nežna. Koža koja je izrazito sklona pucanju i zadebljanjima je koža na petama i iz tog razloga potrebna joj je posebna nega.

Pete
pixabay.com/en

Čitajući ovaj tekst otkrićete kako da negujete vaša stopala uz tretmane koji su vrlo efikasni, a pored toga vam i štede novac.

Čudesni aspirin!

Sve što je potrebno da uradite jeste da izdrobite 5-6 tableta aspirina, pa da ih pomešate sa malo vode i soka od ceđenog limuna – limunska kiselina je takođe značajna u razgrađivanju taloga u predelu kože peta. Kada ste dobili gustinu paste, slobodno je nanesite na problematično mesto, pa uvijte pete providnom folijom. Ostavite pastu da deluje 15ak minuta, pa onda uklonite obloge, i dodatno tretirajte pete kamenom za pete, nakon čega će se naslage mnogo lakše skidati.

Pasta sa soda bikarbonom

Sličan efekat možete da postignete i uz pomoć sode bikarbone, tako što ćete napraviti pastu od sode bikarbone i vode, pa držati obloge na petama, ili tako što ćete vašoj standardnoj kupki za stopala dodati kašiku-dve sode bikarbone.

Jabukovo sirće

Možete se poslužiti i jabukovim sirćetom kada su uradi sama tretmani protiv grube kože na petama u pitanju. Natopite običnu vatu sirćetom, prislonite je uz pete, preko zavijte obloge, i ostavite da deluje preko noći. Videćete kako će vaša koža na petama postati znatno nežnija!

Obloge sa starim hlebom

Još jedan trik koji štedi novac, a daje odličan rezultat. Isto će vam trebati jabukovo sirće, kojim ćete natopiti stari hleb, te njega prisloniti uz pete, a preko toga umotati plastične kese. Preporuka je da takođe ostavite i ove obloge da deluju preko noći.

Čarape sa kokosovim ulje

I naposletku, nismo mogli zaobići ni kokosovo ulje, naše omiljeno prirodno ulje kada je u pitanju upotreba u kozmetičke svrhe. Ovo je tretman koji će delovati ne samo protiv zadebljane kože na petama, već će celokupnu kožu stopala učiniti mekšom i glatkom. Dobro namažite stopala kokosovim uljem, pa obujte pamučne čarape preko, i tako prespavajte. Ovaj tretman slobodno možete često da primenjujete.