“KORENI” ZAPALILI INTERNET U SRBIJI: Svi smo gledali, ovo su PRVI KOMENTARI finala, a svi se pitaju SAMO JEDNO

Ako sinoć niste gledali finale serije "Koreni" - ne znate šta ste propustili!

Printscreen

Podaci kažu da je svaku epizodu domaće serije “Koreni” gledalo u proseku oko 2 miliona ljudi. Iako zvaničnih podataka još uvek nema taj broj je za sinoćnu, poslednju epizodu, sigurno bio i veći.

Osim što je vratila gledaoce pred male ekrane i kao retko koja domaća serija do sada ljude podsetila kako je to iščekivati sa nestrpljenjem svaku narednu epizodu, serija je i kod kritičara i kod publike naušla na nepodeljeno oduševljenje.

I što se tiče poslednje epizode javno mnenje je jednoglasno – maestralna gluma, genijalan tekst, emocije, mnogo suza… i “aplauz koji će trajati do zauvek” kako napisa neko na Tviteru.

Printscreen

Internet kritika skoro je jedinstvena u oceni da su “Koreni” remek-delo domaće kinematografije! U celoj seriji sve je išlo “glatko kao voda” – režija dobra, scenario uzbudljiv, dijalozi verodostojni, gluma odlična, zaplet napet…

Po internetu će verovatno još dugo kružiti i citati iz serije, pa bi se reklo da su i dijalozi pobrali odlične ocene kod publike, a većina nije mogla, a da ne primeti koliko su neke teme, i nakon pola veka od pisanja, i dalje aktuelne u Srbiji i zvuče skoro bolno poznato.

ŽARKO LAUŠEVIĆ poslao VIDEO PORUKU publici, nakon što je POMENUO IVANA IVANOVIĆA svi su počeli da se SMEJU (VIDEO)

Na kraju, ne mali broj ljudi pita se očigledno pitanje – da li će ekipa nastaviti i da li ćemo videti nastavak “Korena” i ekranizaciju nekog drugog Ćosićevog romana o Katićima, u prvom redu “Vremena smrti”?