“Koristim 20 grama dnevno”: Rasta otvorio dušu i progovorio o MARIHUANI bez dlake na jeziku

Uskoro odluka suda!

printscreen

Reper bi 12. marta trebalo da sedne na optuženičku klupu Prvog suda, koji će razmotriti njegovu ranije sklopljenu nagodbu s Višim tužilaštvom, koje mu je odredilo kaznu od godinu dana kućnog zatvora zbog posedovanja skanka

Reper Stefan Đurić Rasta, koji je sa Višim tužilaštvom u Beogradu sklopio nagodbu na godinu dana kućnog zatvora zbog držanja oko 600 grama skanka i manje količine heroina, 12. marta trebalo bi da sedne na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Ovaj sud sporazum o priznanju krivice može da prihvati ili odbaci, a interesantno je da je sporazum koji je sklopio s Višim tužilaštvom odbilo da zastupa Prvo osnovno tužilaštvo.

Viši sud nenadležan

Đurić je bio uhapšen u oktobru 2020. po nalogu Višeg tužilaštva, koje je i vodilo istragu protiv njega zbog trgovine drogom, ali je po okončanju istrage s njim sklopilo nagodbu za blaže krivično delo, držanje droge za ličnu upotrebu, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora. Posle sklapanja nagodbe, Viši sud se oglasio nenadležnim za krivično delo držanje droge i predmet dostavio Prvom sudu, koji je nadležan za blaža krivična dela. Konkretno u ovom slučaju, Više tužilaštvo postupak bi vodilo da je trgovina drogom, dok Prvo osnovno vodi za držanje narkotika radi sopstvene upotrebe. Kako Prvo tužilaštvo nije prihvatilo sporazum, Više tužilaštvo, koje je potpisalo nagodbu sa reperom, 12. marta će zastupati ovaj dokument.

Oduzet “mercedes”

Reperov menadžer uhapšen s Belivukom

Rasta je u pritvoru proveo skoro tri meseca. Posle puštanja na slobodu nije se pojavljivao u javnosti, ali se nedelju dana kasnije njegovo ime pojavilo u sklopu istrage o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, koja je uhapšena 4. februara. – Među uhapšenim pripadnicima Belivukove grupe je i njegov menadžer, bivši policajac iz Loznice, koji je promenio ime i sada se zove Vlado Georgiev. Na dan kada je kriminalna grupa osumnjičena za najteža krivična dela, otmice i ubistva, uhapšena, u policiji je završio i “mercedes” koji je Rasta vozio. Naime, policija ga je dovezla na detaljni pregled, jer ga je, dok je reper bio u pritvoru, navodno vozio njegov menadžer Georgiev – otkrio je ranije sagovornik Kurira.

Prvo tužilaštvo nije prihvatilo da zastupa sporazum Višeg tužilaštva s Rastom zbog toga što je smatralo da se takvom kvalifikacijom krivičnog dela i tim kaznama za Rastu, ali i Luku B., koji je uhapšen s njim, odstupa od sudske prakse. Naime, Prvo tužilaštvo je navelo da smatra da za količinu i pakovanje koji su nađeni prilikom hapšenja kazna od godinu dana kućnog zatvora nije adekvatna.

Reper i bivši muž pevačice Ane Nikolić, kako je Kurir pisao, već na prvom saslušanju u Višem tužilaštvu ispričao je da je 600 grama skanka kupio jer drogu svakodnevno koristi i kako bi imao zalihe zbog koronavirusa, a priznao je i da je drogu krio u veš-mašini.

Platio 2.000 evra

Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek. Nikad se nisam bavio prodajom, niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge – navodno je rekao tada Rasta i priznao da je drogu platio oko 2.000 evra, kao i da koristi oko 20 grama dnevno u 20 džointa – rekao je tada.