KORONA NASTAVLJA DA KOSI SRPSKU MUZIČKU SCENU: Preminuo legendarni jugoslovenski pevač (VIDEO)

Miroljub Jovanović – Mika Tambura, osnivač legendarne grupe "Lutajuća srca", višegodišnji urednik na RTV "Belami" i poznati kulturni radnik preminuo je od posledica koronavirusa.

Sveća
Pixabay.com

Muzičar Miroljub Jovanović, poznatiji kao Mika Tambura, noćas je posle kraće bolesti preminuo u 69. godini.

Vest da je u bolnici zbog problema sa plućima zabrinula je i uznemirila je veliki broj njegovih prijatelja u Nišu.

Skoro nedelju dana, svi su gajili nadu da će se Mika uspeti da pobedi bolest, ali su se nade raspršile prethodne noći kada je objavljeno da je preminuo uprkos svim naporima lekara.

Miroljub je diplomirao je na Fakultetu zaštite na radu. Na mesto urednika muzičko-zabavnog programa u Domu kulture “Josip Kolumbo“ došao je 1974. gde 1978. postaje direktor.

Godine 1986. izabran je za pomoćnika upravnika Narodnog pozorišta u Nišu. Skoro 30 godina proveo je u medijima, od 1993. kada je bio glavni i odgovorni urednik prve privatne radio stanice u Nišu, Belami radija.

U ranoj mladosti osnovao je grupu “Lutajuca srca“ koja je ove godine obeležila 50 godina rada. Pesmom „Još malo“ koja je postala evergrin pobedili su na festivalu u Subotici, posle čega su se nizali uspesi i nagrade na festivalima u Sarajevu i Zagrebu. Grupa je 1974. na Festivalu u Bremenu bila jedini predstavnik Jugoslavije.

Mikin osmeh i vedar duh, bili su njegov prepoznatljivi znak raspoznavanja. Uvek spreman za šalu, voleo je život i svojim izuzetnim osećajem za humor, širio je optimizam gde god da se našao.