KORONA STIGLA NA EVROVIZIJU: Zaražen član benda JEDNOG OD FAVORITA (VIDEO)

Grupa "Daði og Gagnamagnið", koja predstavlja Island na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“, ostaje u izolaciji, pošto je jedan član benda pozitivan na koronavirus, saopšteno je iz islandskog javnog servisa. Predstavnike Islanda je trebalo da gledamo u sutrašnjem polufinalu.

Printscreen

Islandski javni servis RUV je saopštio da zbog novonastale situacije predstavnici Islanda sigurno neće nastupiti na generalnim probama koje se održavaju danas, a da je velika mogućnost da ih nećemo gledati ni u sutrašnjem, drugom polufinalu „Evrosonga“.

Zbog toga će tokom direktnog prenosa biti prikazan nastup islandskih predstavnika sa jedne od proba koje su obavili prošle sedmice, navode iz RUV-a.

„Ovo je veliki udarac“, naveo je Runar Freir Gislason, član islandske delegacije zadužen za odnose s javnošću, koji je i potvrdio informaciju o zdravstvenom stanju člana benda.

Iz islandske delegacije dodaju kako su svi članovi pre odlaska u Roterdam primili vakcinu kompanije „Džonson i Džonson“, a navode kako je jutros tokom testiranja otkriveno da je jedan od članova grupe pozitivan.

Islandska delegacija je u izolaciji od subote, kada je iz Evropske radiodifuzne unije saopšteno da je jedan član te delegacije pozitivan na koronavirus, zbog čega se Islanđani nisu pojavili na ceremoniji otvaranja. Tada je objavljeno da je u izolaciji i delegacija Poljske.

Delegacija Srbije: Upravo smo ušli u arenu, svi smo negativni

U drugom polufinalu nastupa i grupa “Hurricane”, koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjem takmičenju.

Iz delegacije Srbije su naveli za Internet portal RTS-a da maksimalno poštuju pravila, nose maske i da su distancirani od članova drugih delegacija.

Dodaju kako je organizatorima na prvom mestu bezbednost svih učesnika.

„Mi smo svi dobro, upravo smo ušli u arenu, završili testiranje i svi smo, naravno, negativni“, naveli su iz delegacije Srbije na „Pesmi Evrovizije“.

Danas će biti održane dve generalne probe, od kojih je najvažnija večerašnja, tokom koje će odluku o svojim favoritima doneti članovi žirija.

Prenos drugog polufinala možete gledati sutra u 21 čas na RTS 1, RTS Svet, kao i na multimedijalnoj platformi RTS Planeta.

FANOVI REVOLTIRANI: Hrvatska “POKRADENA” na Evroviziji, oglasila se i njihova pevačica (VIDEO)