Anđelina Džoli okončala je višemesečnu borbu sa Bredom Pitom oko starateljstva nad njihovo šestoro dece.

 

Iako razvod zvanično nije okončan, par se sporazumno dogovorio da Anđelina dobije starateljstvo, a dogovor je postignut sinoć kasno po lokalnom vremenu.

 
Iako se činilo da Anđelina i Bred neće lako postići dogovor, uz konsultaciju sa nadležnim institucijama su uspeli da pronađu rešenje, kako njihova deca ne bi patila.

Bred će nastaviti da viđa decu uz nadzor službi, a sa njima će takođe posećivati terapeuta.

Par je u ponedeljak, u kasnim večernjim satima objavio da više neće davati izjave na ovu temu, međutim, za “Dejli Mejl” je progovorio Anđelinin bliski prijatelj:

– Šestoro dece će ostati sa Anđelinom, a Bred će nastaviti da ih viđa. Određivanje poseta psihoterapeutu je u interesu dece. Nadamo se da je sada jasno da je ova odluka, ali i svi događaji koji su prethodili učinjeni za dobrobit dece, a ovo je veoma osetljiva situacija za celu porodicu – rekao je izvor.

Podsetimo, Anđelina je od suda zatražila puno starateljstvo nad decom nakon što je Bred navodno fizički nasrnuo na sina Medoksa u avionu, a sve nakon svađe bivših supružnika. Međutim, policija nije uspela da utvrdi da je Bred namerno nasrnuo na sina.

Anđelina je sve do juče imala privremeno starateljstvo, a onda je postignut dogovor.