“KRALJ HORORA” ZARAĐUJE KAO NIKO! Nastavak “IT-a” doneće još koju NULU na njegov račun

Kako je stigao nastavak kultnog filma "To", poznati pisac dobiće još koju nulu na računu.

horor film IT
printscreen/yt

Ponovo se družimo sa ekipom Gubitnika i strašnim klovnom Penivajzom. Horor film rađen je po knjizi Stivena Kinga koju je objavio 1986. godine. Reč je o nastavku filma iz 2017. godine.

King uglavnom piše horor romane i naučnu fantastiku i to sa velikim uspehom. Mnogi od njegovih romana poslužili su kao inspiracija za filmove i serije, uključujući i film “Keri”, “Isijanje” i “Mizeri”.

Kako je stvarao remek delo jedno za drugim, tako je počelo da raste i njegovo bogatstvo, piše Daily Star. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 400 miliona dolara što ga čini jednim od najplaćenijih pisaca na svetu.

2018. godine našao se na trećem mestu Forbsove liste najplaćenijih autora, a ispred njega su bili samo Džejms Paterson i J.K. Rouling. Prema pisanju medija on je udvostručio svoju zaradu kada je dobio ček od čak 8 cifara nakon prvog filma “To”.

Film “To” zaradio je 700 miliona dolara širom sveta, a u film je uloženo 35 miliona dolara. King se sprema da unovči novi pozamašni ček od drugog dela kultnog filma. Prema pisanju Forbsa on je u 2018. godini zaradio 27 miliona dolara.

71-godišnji pisac prodao je preko 350 dela širom sveta. Objavio je 61 roman, 6 knjiga koje nisu fantastika i oko 200 kratkih priča.

“Kralj horora” osvojio je brojne nagrade, uključujući i Grand Master Award od Pisaca misterija Amerike 2007. godine i Nacionalnu medalju umetnosti 2015. godine.loading...