KRATKI PODSETNIK ZA 1. MAJ: Evo šta nikako NE SMETE DA ZABORAVITE da ponesete na izlet! (FOTO)

Stolica
Pixabay.com

Ako pripadate većini ljudi koja Praznik rada provodi roštiljajući u prirodi sa porodicom ili prijateljima, potrebno je da se pripremite na vreme i ponsete sve što vam je neophodno kako biste se opustili i uživali.

 

Kako vam sitnice ne bi pokvarile raspoloženje, donosimo vam spisak potrepština koje su vam potrebne ako 1. maj provodite u prirodi.

ROŠTILJ ILI ŽICA ZA ROŠTILJ

Prva stvar na vašem spisku je roštilj ili žica za roštilj, u zavisnosti na kom mestu provodite uranak. Ako idete na neko izletište, morate da ponesete roštilj, a ako se pak zaputite u šumu ili neku livadu, biće vam dovoljna i žica. Na izletištima postoje mesta koja su predviđena za roštiljanje.

OGREV

Za roštiljanje vam je potreban i ćumur, drvca i suve grančice za potpalu već ćete pronaći u šumi, a ne bi bilo loše da ponesete stare novine. Naravno, šibice su obavezne. Pre nego što odete sa izletišta, proverite da li ste ugasili vatru.

HRANA 

Meso za roštilj ste već sigurno nabavili, a kao prilog najbolje idu pečurke, tikvice ili paprika, koje ćete spremiti na roštilju. Naravno, uranak ne može da prođe bez salate, a izbor je veliki: zelena salata, kupus, paradajz, krastavci, mladi luk… Naravno, nemojte da zaboravite hleb.

 

PIĆE

Ako idete sa prijateljima ili porodicom, već znate šta ko od njih voli da pije. Ipak, 1. maj ne može da prođe bez piva, rakije ili vina, gaziranih i negaziranih sokova i vode. Nemojte da zaboravite otvarač!

RUČNI FRIŽIDER 

Ako idete na uranak pored reke, piće i salatu svakako možete da ohladite u njoj. Sa druge strane, ako idete na neko od gradskih izletišta ili u šumu, nije na odmet da ponesete ručne frižidere u kojima će hrana biti sveža, a piće ohlađeno.

 

PRIBOR ZA JELO, ČAŠE, ŠERPE…

Za uranak u prirodi najbolji su plastični tanjiri i čaše koje ćete odmah posle upotrebe baciti. U tom slučaju, ponesite ih više, jer se čaše uvek pomešaju, a znate već da tokom dana jedete nekoliko puta. Ako pak volite da jedete iz “normalnih” tanjira, ponesite neke najstarije koje imate kod kuće, pribor za jelo, veliki nož i viljušku za roštilj. Naravno, morate da mislite i u šta ćete da stavite spremljen roštilj, tako da je dobro da ponesete veliku šerpu sa poklopcem, kao i činije za salatu.

 

TEČNOST, POSUDE ZA PRANJE, SUNĐER…

Još jedna stvar koja se često zaboravlja jeste pranje sudova. Za pranje je najbolje da ponesete dve velike plastične posude, sunđer i tečnost. Pored toga, ponesite nekoliko krpa kao i salvete. Obavezni su i džakovi za otpad ili kese.

ZAČINI I ULJE

So, vegeta, biber, peršun… Kako mislite da uživate u salati i roštilju ako ih ne začinite? Naravno, obavezni su suncokretovo i maslinovo ulje, sirće za salatu. Ne zaboravite i čačkalice.

 

HIGIJENA

Ako već idete u prirodu, ponesite mali sapun i toalet papir (neka se nađe). 

MUZIKA

Šta je prvomajski uranak bez zabave? Uvek dobro rešenje je agregat, ali ako ga nemate, muziku možete da pustite iz auta, ali vodite računa da ne ispraznite akumulator. Pored toga, potrudite se da napunite baterije na telefonima, pa muziku možete da puštate sa njih. U svakom slučaju, nemojte puno da brinete zbog ovoga, na uranku se uvek nađe „komšija“ koji je obezbedio ozvučenje.

REZERVNO ODELO, TOPLIJE STVARI…

Kako je vreme promenljivo, nije na odmet da ponesete topliji duks ili jaknu. Obavezna je i rezervna majica, jer ko se još nije uprljao na uranku? Neka se u autu nađe i neko ćebe.

 

RAZONODA

Na kraju spakujte i neke rekvizite kako biste se zabavili, dok ostali, na primer, dremaju. Lopta, frizbi, badminton, karte, društvene igre, papir i olovku... U prirodi je uvek zabavno igrati se sa prijateljima.

Nadamo se da smo vam pomogli da odete spremni na uranak i uživate u druženju u prirodi.