KREATIVNOST UNIŠTAVA DEPRESIJU: Sedam korisnih saveta da prebolite iznenadni raskid

Ljubav je cvetala, svuda ste išli zajedno i mislila si da je on osoba s kojom ćete ostati do kraja života. Ali, umesto bajke sa srećnim krajem, doživela si razočaranje… Prati ove korake i prebolećeš ga vrlo brzo.

Depresija
Foter / stofiska / photo on flickr

1.”Idemo dalje”

Imaš pravo da napraviš haos ako želiš, ali, najiskreniji savet je – ne, nemoj to da radiš. Veza je bila divna, obećavala je, ali je on odlučio da krene dalje bez tebe.

To nije zato što ti nisi dobra i poželjna, već je on to tako odlučio. Pomiri se s tim i kreni dalje. Znaš li koliko ima muškaraca na ovoj planeti? Naći će se jedan i za tebe. Glavu gore i ne posustaj!

2. Nemoj uraditi ništa glupo

Ostavio te je – pa šta! To nije razlog da uradiš nešto glupo, kao na primer iznenadnu tetovažu, ili se potpuno izblamiraš u javnosti. Čuvaj dostojanstvo i nemoj dozvoliti da ti samopouzdanje padne.

3. Otkači se uz omiljenu pesmu

Nikad ne potcenjuj moć dobre pesme. I neka ste je slušali zajedno, savet je da je pustiš “do daske”, iskačeš se, isplačeš se ako treba i kreneš dalje…

4. Podstakni kreativnost i pozitivne misli

Čitaj, piši, radi sve ono što će te napuniti pozitivnom energijom. Možda to neće odmah upaliti, ali nakon izvesnog vremena, shvatićeš da te čitanje nekog citata iz knjige umiruje i puni energijom koju ti je on iscrpeo.

5. Budi realna

Ne očekuj previše od sebe, niko ne traži da ga preboliš za jedan dan. Budi strpljiva, daj sebi vremena da se izlečiš od raskida.

6. Ne “uleći” brzopleto u drugu vezu

Ona narodna “klin se klinom izbija” u tvom slučaju možda ne mora da bude istinita. Nemoj bezglavo da “uletiš” u novu vezu, pogotovo ako prema tom dečku ne gajiš emocije. Ti si povređena, ne mora da bude povređen neko ko nije ni kriv ni dužan. Bolje nađi rame za plakanje kod prijateljice ili najboljeg druga, to je pošteno.

7. Pazi s kim se družiš

Izbegavaj kontakt sa ljudima koji bi mogli da imaju veze s njim. Daj sebi oduška, vreme da se izlečiš od njega i veze u kojoj te je sebično držao dok je to njemu odgovaralo. Posle izvesnog vremena, izađi u noćni provod i proveri koliko si sposobna da izdržiš sva ona pitanja i sladunjave konstatacije tipa: “Jao, baš ste bili sladak par, šteta što niste više zajedno!” Ako te takve reči ne dotiču, znaj da si ga prebolela…