KREMASTO UŽIVANJE: Sladoled torta sa šumskim voćem (RECEPT)

Torta
Pixabay.com

Sočna, ukusna i osvežavajuća, ova torta je pravi izbor za vrele dane. Probajte da napravite ovu ukusnu poslasticu sa svojim omiljenim voćem i oduševićete se.

 

 Potrebno je:

Za testo:

– 250 g maslaca,
– 250 g šećera,
– 4 jajeta,
– 400 g brašna,
– kesica praška za pecivo,
– 4 kašike mleka.

Za fil:

– 180 g bobica šumskog voća,
– 5 žumanaca,
– 200 g šećera u prahu,
– rendana kora limuna,
– 375 ml slatke pavlake.

Za ukrašavanje:

– 375 ml slatke pavlake,
– kesica vanilin šećera,
– 100 g bobica.

Način pripreme:

1. Zagrejati rernu na 190 stepeni. Nauljiti okvir za kolače (ø 26 cm).

2. Kremasto umutiti maslac i šećer. Dodavati jaja jedno po jedno i mutiti dalje.

3. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa ga dodati u masu, zajedno sa mlekom i sve sjediniti.

4. Testo sipati u okvir i peći oko 30 minuta. Izvaditi testo iz pleha, na rešetku za kolače i ostaviti da se rashladi. Preseći testo dva puta popreko – da se dobiju tri kore.

5. Oprati i ocediti bobice. Umutiti u metalnoj činijici na pari žumanca i šećer u prahu, da se dobije gusta masa. Skinuti sa pare i mešati da se rashladi. Umutiti slatku pavlaku. U krem od žumanaca dodati slatku pavlaku i bobice.

6. Donju koru staviti na podlogu za torte i premazati polovinom krema. Staviti srednju tortu i premazati ostatkom krema. Poklopiti gornjom korom i tortu staviti

u zamrzivač na 6 sati. 

7. Za ukrašavanje umutiti slatku pavlaku i vanilin šeéer i premazati tortu iz friza. Bobice oprati, ocediti i ukrasiti njima tortu. Uživajte!