“KRIVE SU TI NOGE”: Ovo je samo jedan od natpisa koji se nalaze na haljini kakvu do sad niste videli

haljina
lovelyjojoes.com

Džodžo Oldam je iz poštovanja prema svom telu dizajnirala haljinu na kojoj se nalaze svi komentari koje je dobila na račun svog izgleda.

 

Koliko god bile sigurne u sebe, žene su osetljive na komentare o njihovom izgledu, pa su oni često jedan od glavnih razloga zašto budu nezadovoljne svojim telom. Umetnicu Džodžo Oldam je to navelo da dizajnira haljinu na kojoj se nalaze svi komentari koje je dobila za svojih 31 godinu života!

Na ovom neobičnom odevnom predmetu nalaze se sve lepe,ali i ružne stvari koje su joj ljudi izgovarali, a kako je napisala na svom blogu “Lovelyjojes“, ona ovo nije uradila da bi bilo koga napala, ili da bi se neko osećao loše što joj je nekada izgovorio nešto što sada piše na njenoj haljini. Ona je to uradila iz poštovanja prema sopstvenom telu sa kojim je sada veoma zadovoljna.

 

Ovim svojevrsnim “umetničkim radom” Džodžo je htela da ohrabri ljude da budu zadovoljni svojim izgledom i ne robuju proporcijama koje im nameću modni magazini. Takođe, i da jedni drugima udeljuju komplimente, zato što oni mogu nekome da ulepšaju dan!