Potrebno je:
3 krmenadle
2 kašike brašna
2 kašike kisele pavlake
4 čena belog luka
soli, začina
ml. biber
peršunov list
ulje
Priprema:
Krmenadle izlupati, posoliti staviti u šerpu, dodati malo vode i ulja i dinstati na tihom oko 30 minuta kad je isparila voda zapeći.
Izvaditi krmenadle i sačuvati masnoću u kome su se przile. U tu masnoću dodati pavlaku malo vode pa dobro izjednačiti.
U šerpu gde smo przili krmenadle sipati oko 50 ml ulja pa tu proprziti brašno i dodati izdrobljen beli luk pa i njega proprziti na kraju dodati razmućenu pavlaku. Dodati još vode i napraviti ređi sos.
Malo prokuvati pa ubaciti krmenadle. Dodati soli začina i malo bibera. Ostaviti minut dva da nam krmenadle prokrčkaju i na kraju dodati seckan peršunov list.