KUĆA VAM “MIRIŠE” NA CIGARETE? Oslobodite se neprijatne arome duvana pomoću ovih TRIKOVA!

Piksla
pixabay.com

Rešite se neprijatih mirisa.

 

Kako bi se rešili neprijatih mirisa ili ih barem ublažili pokušajte sa nekoliko jednostavnih trikova koji zaista deluju.

1. Sirće ili ugljenik

U nekoliko činijica natočite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja i postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate decu ili kućne ljubimce činiju odložite na uzvišeno mesto. Ugljenik kao i sirće upijaju i neutralizuju neprijatne mirise.

2. Parfem na sijalici

Poprskajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj sijalici. Kada se svetlo upali i sijalica ugreje prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem delimično prikriti dim i smrad cigarete.

3. Prirodne mirisne vrećice za ormar (npr lavanda)

Ako osetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar.

4. Pesak za mačka

U pepeljaru sipajte malo običnog ili još bolje mirisnog peska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

5. Soda bikarbona

Uveče, pre spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, garnituri na sedenje i uglovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte ostatke.

6. Peškir i sirće

Prvo provetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu umočite u sirće, i minut do dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebao bi potpuno nestati.loading...