Praznici su prošli, ali to ne znači da ne treba da sačuvate malo topline i magije u svom domu. Mi vam savetujemo da se i na kraju ovog meseca ušuškate i vreme provedete uz ovih 10 prazničnih filmova, koji će vas vratiti u detinjstvo. Uživajte!

1. “Nevaljali Deda Mraz”

 

Iako je film snimljen 2003. godine i dalje ga obožavam u vreme praznika.
Dvojica prevaranata – jedan kao Deda Mraz, drugi kao njegov mali pomoćnik pljačkaju robne kuće na Badnje veče. Međutim, nailaze na problem kada se jedan od pervaranata sprijatelji sa detetom…

2. “Zaleđeno kraljevstvo”

 

Elsa je princeza rođena sa ledenim moćima, a Ana je njena mlađa sestra – avanturista i romantična duša. Elsa je sve do svog krunisanja uspešno skrivala moći, dok je sestra nije iznervirala. Tada je u naletu besa zaledila dvoranu, u strahu ostatak kraljevstva, a onda je nestala. Od tog trenutka pratimo Anu koja pokušava da je nađe i nagovori da okonča zimu koja je okovala kraljevstvo, kao i njene pratioce Kristofa, Svena i Olafa.

3. “Ustvari ljubav”

 

Film prati živote osam veoma različitih priča, koje naizgled nemaju veze jedna s drugom. Međutim, ono što ih povezuje je ljubav. Božić u Londonu je pravi izbor za zaljubljene parove, zar ne?

4. “Noel”

 

Priča je bazirana na petoro ljudi koji su se upoznali u odvojenim vremenima – a niz događaja koji se odvijaju na Badnje veče u Njujorku ih je spojio.

5. “Kako je Grinč ukrao Božić”

 

Grinč je rođen u Huvilu, ali je prognan zbog svog izgleda. Lepo raspoloženje stanovnika Huvila od tada mu je trn u oku. Konačno, Grinč shvata da mu je bilo dosta sve te radosti, i uz pomoć svog psa Maksa, isplanira da ukrade Božić stanovnicima Huvila tako što će da pobegne sa njihovim poklonima, prazničnim ukrasima, božićnim jelkama i ostalim stvarima koje čine taj praznik lepim.

6. “Divan život”

 

Ovo je fim snimljen još 1946, ali priča koju sa sobom nosi je neverovatna. Glavni junak filma je poslovni čovek koji planira da izvrši samoubistvo na Badnje veče. Pritisli su ga brojni problemi, a gubitak velike svote novca samo je prelio čašu.Tada se pojavljuje njegov anđeo čuvar , koji mu pokazuje kako bi njegov grad, porodica, prijatelji izgledali da se on nikada nije rodio.

7. “Dok si spavao”

 

Glavnu žensku ulogu u ovoj romantičnoj komediji tumači Sandra Bulok koja spasava čoveka (u koga je zaljubljena iako on ne zna da ona postoji) , a potom se pravi da mu je verenica pred njegovom celom porodicom dok je on u komi, a pritom se zaljubi u njegovog brata, Džeka. Neobično, ali preporučujemo!

8. “Sam u kući”

 

Bez ovog filma ne može da prođe nijdna Nova godina. Život malog Kevina, kojeg roditelji zaboravljaju kod kuće, počinje od tog trenutka. Prisetite se svih njegovih vratolomija i pametnih dosetki.

9. “Elf”

 

Jedne Božićne večeri, pre 30 godina, Deda Mraz je sa sobom iz sirotišta poneo poklon – bebu koja mu se uvukla u džak! Iako su patuljci pokušali da ga odgajaju, prerastao je njihove kuće i zaputio se u grad iz kog je potekao, u svet u kom se baš i ne snalazi.

10. “Serendipity”

 

Ovo je predivnja ljubavna priča bez koje ne može da prođe vaš praznični bisokop. Uživajte i pišite nam utiske.loading...