KUD SE DEDE BOJAN MILANOVIĆ?

Bojan Milanović
Print Screen/Youtube

Ovog tipa se možda ne sećate po njegovim ultra hitovima ”Katarina” ili ”Ne pali svetlo”, verovatno ne biste znali da nabrojite nazive njegovih albuma, a tek bi Sizifov posao bio setiti se svih njegovih gostovanja u ”Folk metru” i ”Marketing ekspresu”.

važio je za jednog od miljenika vlasti devedesetih, a u ilegalu se, očekivano, povukao, 5. oktobra 2000-e.

 

Bojan Milanović je rođen u Šidu 1961. godine. Na sceni se pojavio 1989. na festivalu MESAM sa pesmom „Ponesi me na krilima“, a tri godine kasnije je sa pesmom „Želeo bih“ nastupio na festivalu u Budvi. Iste godine na MESAM-u nastupa sa pesmom „Ciganka“, a na „Beogradskom proleću“ dobija nagradu i publike i žirija za pesmu „Kad duša zamire“. Svoj debi album izdao je za hrvatsko tržište 1989-e – „Zagrizi me jako, najjače“. Drugi album „Želeo bih“ je 1993. godine objavio PGP. Naredni album „Uzmi sve što ljubav dotakne“ pojavljuje se 1995. godine. Najveći hitovi sa ovog albuma su pesme „Jutro“, „Ti si moja ciganka“, „Prvi put“, „Mi se ljubimo“. Poslednji album Bojana Milanovića, „Kraljica“, objavljen je 2000. godine, logično, za PGP RTS. Bokili se pojavio u ”Srećnim ljudima” u dva navrata – na izboru za mis, kao i na otvaranju lokala Maline Vojvodić gde u žutom odelu (verovatno marke ”Prvi maj Pirot”) peva ”Ne pali svetlo”. Inače, pesma nikada nije objavljena ni na jednom od Bojanovih albuma, ali se na albumu „Kraljica“ nalazi pesma iste melodije ali drugačijeg teksta – „Gitaro luda“. I onda – muk! Nestade čovek!

 

Zapravo, prava istina je da je samo nestao iz medija. I dalje je aktivan i bavi se muzikom. Živi u Sokobanji, gde nastupa svakog vikenda, a često ga put nanese u Niš. Prošle godine je objavio pesme ”Da su meni krila sokola” i ”Grešnica”. Ipak, gotovo nijedna stanica nije želela da pušta ove pesme. Pre mesec dana pustio je u promet i stvar (sinonim za reč ”pesma”, bez aluzija) ”Oči Svetlane”. Bojan se, inače, izjašnjava kao srpski nacionalista, pa u skladu sa tim često komentariše i trenutna dešavanja u intervjuima koje daje lokalnim medijima.

Najnovija informacija koju smo dobili kaže da je Bojan aktivan i na sajtovima za upoznavanje što možete videti ovde. Ipak, pitanje je koliko možemo verovati da je u pitanju pravi Bojan. Ustvari, javite mu se, pa okušajte sreću. Ako ne bude išlo, uvek je tu Bajone.

FAKTI:

Po čemu ga pamtimo:

– Hteo je da bude Sandokan, ali se Sandokan prvi setio.

– Svakog dana na RTS-u govorio je Katarini kako sutra putuje i kako mu je sve ravno.

– Svi ga se sećaju kao učesnika festivala ”Mesam”. Naročito oni koji se sećaju i samog festivala. 

Šta bi mogao da radi danas:

– Ne pali svetlo, ali zato zaključeva vrata.

– Čeka reprizu Srećnih ljudi rekordnih mesec dana.

– Preko neta prodaje rascepane košulje, mamuze i Sandokanove postere sa svojim potpisima.

Leksikon:

– Omiljena serija: ”Sandokan”. Makar dok se nije pojavio u ”Srećnim ljudima”. Bojan, ne Sandokan.

– Zanimanje iz snova: Frizer na Divljem zapadu

– Najdraža igra iz detinjstva: Kauboji i Indijanci

– Omiljeni lik iz filma: Rođak It, ”Porodica Adams”

– Omiljeni predmet u školi: Gumica

– Gde letuje: Katerina, Grčka

*Svrha ovog teksta nije vređanje ili omalovažavanje bilo koga već isključivo humor i zabava.loading...