Slavko Banjac zapravo ne postoji i to je prva tužna istina koju moramo da vam napomenemo!

Naime, on je Slavomir Nedeljković. Rođen je daleko negde, ali mi znamo gde – u Vrnjačkoj Banji. Najuspešniji momenti karijere su mu bili početkom devedesetih na RTS-u i na tadašnjem Trećem kanalu. Važio je za jedan od najboljih narodnjačkih (pravih narodnjačkih, da se razumemo) vokala. A onda je nestao. Saznali smo i gde.

 

Slavko tj. Slavomir je objavio šest albuma, a nakon ploče ”Ler” iz 1995. skoro da mu se izgubio svaki trag. Slično svom kolegi Zoranu Kaleziću, razočarao se u estradu i svoj položaj pravog narodnog pevača na njoj te je pokrenuo privatan biznis. Vremenom je u njemu postao toliko uspešan da je nakon promene vlasti oktobra 2000-e godine vodio jednu od najcenjenijih firmi koja je pomagala u privatizaciji svojim savetima. Ima tih ljudi kojima mnogo toga krene od ruke, zar ne? Muzikom nije želeo da se bavi, čak ni da peva na privatnim i porodičnim proslavama sve do 2012-e godine kada je u hotelu ”Jugoslavija” zapevao na skupu privrednika svoju dobro pozantu pesmu.

Već naredne, 2013-e godine, planirao je da izda novi album koji bi radili najcenjeniji autori. Kao jedan od vođa projekata pominjao se i Dragan Brajović Braja. Album se, ipak, do danas nije pojavio, ali Slavko je delimično ispunio svoje planove. Često se pojavljuje u medijima, najčešće na TV ”Pink” i na Grandovoj narodnoj televiziji, kao i na privatnim veseljima. O svojoj karijeri biznismena nije govorio nakon velikog povratka. Živi na Vračaru, u Beogradu.

FAKTI:

Po čemu ga pamtimo:

– Ženama svim bio je vatra, crni dim. Bio im je dar.

– Jednoj ženi je, doduše, bio stvar navike.

– Jedini je muškarac koji je radio i sa Vesnom Zmijanac i sa Zoricom Brunclik. Pored Kemiša, naravno. 

Šta bi mogao da radi danas:

– Daleko je negde, ko zna gde.

– Ukoliko se vrati na scenu, biće to kao da ga je majka još jednom rodila da vrati godine.

– Ima nekog dok si ti, čitaoče, sam.

Leksikon:

– Omiljeno alkoholno piće: Domaće vino prvi put. Ti i ja.

– Omiljeno bezalkoholno piće: Voda Vrnjci

– Omiljena emisija: ”Folk metar”

– Omiljeni muzičar: Boki Milošević

– Gde će na odmor: Biće na Tisi. Sam. Ja s tobom ceo život reskiram.

– Šta naručuje u kafani: Domaće vino prvi put. Ti i ja.

*Svrha ovog teksta nije vređanje ili omalovažavanje bilo koga već isključivo humor i zabava.