Kuhinja je na dohvat ruke vašoj lepoti – Jabukovo sirće će vas učiniti zdravijom

Što nam je kuhinja bolje opremnjena začinima, to nam je polica sa kozmetičkim preparatima slabo snadbevena, jer većinu veštačkih proizvoda za negu lepote zamenjujemo prirodnim namiricama i začinima. Zato vam predstavljamo jabukovo sirće i sve njegove blagodeti koje će vas učiniti lepšim i zdravijim.

MASKA

Napravite masku koja će očistiti vaše lice i detoksitirati kožu. U razmeri 50:50 kombinujte jabukovo sirće sa lekovtom glinom ili sodom bikarbonom. Nakon mešanja masku naneste na kožu i ostavite da deluje 10 minuta, a zatim operete kožu vodom.

GLJIVICE

Jabukovo sirće ima najače dejstvo ako se primnjuje za uklanjanje gljivica. Ukoliko i vi patite od ove nelagodne promene, jednostavno ga nanesite na zahvaćeno područje i ono će ukloniti i najjače oblike gljivica. Nemojte odustajati i ako vas bude peckalo, a kod upotrebe ovog preparata kod dece razblažite sirće sa vodom.

KUPKA

Ukoliko ste ljubitelj kupanja i brćkanja u kadi, jabukovo sirće će najbolje očistiti vašu kožu. Zato napunite kadu vodom i sipajte dve šoljice sirćeta u tu vodi, zatim lezite u toj vodi i uživajte nekoliko minuta. Nakon ove opuštajuće kupke koža će vem biti očišćena od toksina, zategnta i hidrirana.

TONIK

Vaša koža je podložna aknama i imate psorijazu, pravo rešenje za vas je jabukovo sirće. Na tupfer nanesite nekoliko kapi jabukovog sirćeta i pređite po celom licu, na taj način ćete smanjiti upalu i hidrirati vašu kožu.

DEZODORANS

Poznato je da sirće neutrališe neprijatne mirise sa radnih površina i sa kuhinjskog posuđa, zato ono može da neutrališe i mirise sa vašeg tela. Iako, deluje suludo nanesite malo jabukovog sirćeta na područje ispod pazuha i ostavite da se osuši i ono će uradite svoje.

OPEKOTINE OD SUNCA

Nakon preteranog sunčanja dolazi do opekotina koje postaju nesnose. Zato razredite sirće sa vodom i namažite na zahvaćena područja ili napunite kadu malakom vodom i dodajte šoljicu ovog začina za salate.

Svemoćno jabukovo sirće i protiv peruti, visokog krvnog pritiska, gorušice i kandide. Ono takođe poboljšava probavu.