KUHINJA VAM JE BEZBOJNA I DOSADNA? Promenite IZGLED FRIŽIDERA! Potrebno je samo PET KORAKA

Sitnije kuhinjske uređaje, posuđe i razne detalje možemo često da menjamo, ali retko ko kupuje nov frižider čim mu izgled starog dosadi.

Frižider Kuhinja
Pixabay.com

Ukoliko ste se našli u toj fazi da vam bela vrata frižidera smetaju jer su previše bela, možda bi trebalo da razmislite o tome da promenite izgled frižidera.

Ako uzmemo u obzir da je teško naći nov frižider jeftiniji od, recimo, 200 evra, svakako je pristupačnije preuređivanje starog – koje može koštati, u vrh glave, deset ako ne i 20 puta manje.

Verujemo da ćete se, baš zbog cene, pre odlučiti na kreativnije i jeftinije rešenje. Ulepšavanje frižidera samolepivim folijama i tapetama može da bude veoma zabavno, a da ne pominjemo da je lako tapete skinuti i promeniti kada vam dezen dosadi.

KORAK 1 – Očistite i pripremite frižider

Obavezno nabavite uklonjivu tapetu ili foliju, kako biste mogli da je menjate kad god poželite. Stručnjaci preporučuju da nabavite što jednostavniji print, kako biste ga lakše uklopili, ali ako ste kreativni i ako volite da se igrate, onda za vas nema granica.

Prvo što morate da uradite jeste da dobro oribate frižider. Morate ukloniti sve masne naslage, zalepljene mrvice hrane i prljavštinu, jer tapeta bolje legne na čistu i glatku površinu.

KORAK 2 – Dva puta meri, jednom seci

Dobro izmerite koliki vam parčići tapeta trebaju. Preporučuje se da uvek isecate 20-30cm duže komade tapeta nego što vam je zaista potrebno.

KORAK 3 – Zalepite prvi komad

Ukoliko imate dvodelni frižider, predlažemo da počnete od manjeg, tj. od zamrzivača. Odlepite zaštitni papir sa lepljivog dela tapete i namestite tapetu tako da sa svih strana zamrzivača viri po, recimo, 10 centimetara. Zalepite središnji deo tapete, pa ravnajte ka ivicama, pazeći da ne ostanu mehurići vazduha.

KORAK 4 – Pažljivo isecite višak tapete

Koristeći skalpel polako i pažljivo isecite pravu liniju od vrha tapete do gornjeg levog ugla vrata od frižidera, pa onda levi višak tapete jednostavno obavijte da bi se zalepio za levu stranicu vrata. Potom to isto uradite i sa desne strane. Onda i na vrhu i na dnu. Potom skalpelom odsecite višak papira.

KORAK 5 – Rešite problem ručke

Ručka na vratima frižidera nalazi se uglavnom ili napred ili sa strane. Ako možete da je odšrafite pre postavljanja tapete i nanovo ušrafite kad završite, to bi bilo odlično. Ako ne, vodite računa da pažljivo obsečete tapetu oko ručke.

Sledeći korak je logičan – uživajte u novom izgledu svog starog frižidera!