KUPATILO I SPAVAĆA SOBA POSTAJU OAZE LUKSUZA: Sitni detalji potpuno menjaju izgled prostorija (FOTO)

Zašto nam hotelske sobe i kupatila deluju toliko luksuzno, iako su uređene najjednostavnije i opremljene samo neophodnim stvarima?

spavaca soba
pixabay.com

Odgovor možda leži baš u toj jednostavnosti. Šta god bilo u pitanju, i te kako postoji način da isto tako uredite svoju spavaću sobu i kupatilo, i da cele godine uživate u osećaju luksuza koji ovakvo uređenje pruža!

Pratite sledećih 5 stvari:

1. Obnovite kolekciju peškira

Mekanih, prijatnih, kvalitetnih belih peškira nikad ne može biti viška. Na ovome ne možete da štedite ako želite da stvorite luksuzni ugođaj. Preporučuje se da imate bar dva peškira po članu porodice, a ako želite da postignete onaj pravi hotelski luksuzni imidž, uložite u veći broj – neka bude bar tri ili četiri komada po osobi. Ovako će vam novi, meki peškiri uvek biti pri ruci i nećete morati da se pomažete drugima kada su oni na pranju.

Pitate se zašto baš belo? Hoteli ih biraju iz prostog, ali pametnog razloga – oni mogu da se izbeljuju, pa uvek izgledaju čisto i ne mogu da izblede.

2. Krevet

I sa posteljinom je stvar slična kao sa peškirima. Investirajte u bar dva kompleta posteljine, kako biste mogli da koristite jednu dok je druga na pranju. Za dodatni luksuzni efekat hotela sa pet zvezdica, na kraj kreveta uvek stavljajte meko ćebe atraktivnog izgleda. Možete ga držati i lepo umotano u pletenoj korpi pored kreveta. Dodajte i neki lep ukrasni jastučić koji se slaže s posteljinom.

3. Gde čuvati posteljinu i peškire

I ovde iskoristite hotelski trik – lepo i jednako složeni čisti peškiri u kupatilu deluju neverovatno toplo i elegantno.Isto možete da uradite i sa posteljinom.

4. Raščistite noćni stočić

Ovo je najbrži način da vaša spavaća soba liči na skupocenu hotelsku. Kozmetiku, knjigu i druge sitnice koje ste tu držali složite u fioke noćnog stočića, a na njemu ostavite samo lampu, eventualno neku sliku, i prostor za čašu vode, ako je pijete pred spavanje. Punjačima i telefonima nije mesto pored glave na noćnom stočiću.

5. Police u kupatilu

Ništa nije estetski manje atraktivno u kupatilu od otvorenih polica sa bezbroj preparata i sitnica. Prilikom uređenja kupatila ugledajte se na luksuzne hotele – uz kadu neka bude jedna mala polica na kojoj ćete držati dva do tri proizvoda koje koristite svakodnevno. Sve ostale sitnice, pomagala i proizvode držite u fiokama i zatvorenim policama.

Ništa nije estetski manje atraktivno u kupatilu od otvorenih polica sa bezbroj preparata i sitnica. Prilikom uređenja kupatila ugledajte se na luksuzne hotele – uz kadu neka bude jedna mala polica na kojoj ćete držati dva do tri proizvoda koje koristite svakodnevno. Sve ostale sitnice, pomagala i proizvode držite u fiokama i zatvorenim policama.