KUPATILO VAM JE MALO: Poslušajte trikove najboljih dizajnera kako da ono deluje MNOGO VEĆE!

kupatilo
pixabay.com

Saznajte trikove pomoću kojih će vaše kupatilo izgledati neuporedivo veće!

 

Imate malo kupatilo, a kupanje u kadi sa čašom šampanjca ste do sada praktikovali jednom u godinu dana? Razmislite da umesto kade stavite znatno praktičniju tuš kabinu koja će značajno uštedeti prostor. Evo još nekoliko trikova koji će vam pomoći da kupatilo izgleda veće.

Belo – Najjednostavniji način da vizuelno povećate prostor je da izaberete belu boju jer ona reflektuje svetlost. Pošto se u kupatilu već nalazi dosta belih elemenata, od kade, do lavaboa, ako i ostatak, poput zidova, pločica, staza, obojite u belo, prostor će delovato prozračno i prostrano. Mnogo beline može da doprinese sterilnom i bezličnom izgledu, pa da se to ne bi desilo, igrajte se materijalima i slobodno ubacite drvo ili metalik. Ako niste ljubitelji belog, sličan efekat postići ćete i sa nijansama sive i bež koje odlično idu uz plave detalje. Sve što je u visini očiju treba da bude jednostavno, dok upečatljive detalje poput zanimljivih stazica, spustite na pod.

Ormarići – Vodite se pravilom “manje je više”. Što manje ormarića imate, prostor će više disati. Viseći ormarići odličan su izbor za mala kupatila jer omogućavaju odlaganje stvari, a istovremeno ne “guše” prostor. Otvorene police takođe su dobar izbor jer nisu tako glomazne kao ormarići.

Staklo – Veliko ogledalo će značajno povećati prostor, a daje i dramatičan izgled. Umesto zavesa na tuš kabini ili kadi koje stvaraju vizuelni zid, stavite stakleni panel.

Savet plus: Osvetljenje je takođe veoma važno, pa se vodite devizom “što svetlije, to bolje”, a najbolje da svetlo dolazi iz različitih izvora, na primer, sa plafona, ali i ogledala