KUPUJETE NAMEŠTAJ ZA STAN? Svi misle da je najbitnija CENA, a postoji nešto MNOGO VAŽNIJE

Vrlo jednostavno, tri veoma bitne stvari, možda čak i najbitnije prilikom odabira nameštaja jesu - materijal od kojeg je napravljen nameštaj, zatim kvalitet, odnosno udobnost, a na kraju i cena.

Dnevna soba
Pixabay.com

Iako će vam mnogi reći da cena nije važna, ona je i te kako važna i u određenom broju jasan je pokazatelj kvaliteta. Naravno, nije uvek tako.

Ipak, važno je na kraju postići balans, a to znači da sigurno nećete želeti da na komade nameštaja potrošite čitavo bogatstvo, a da se ti komadi nameštaja pokažu kao apsolutno neupotrebljivi.

MATERIJAL ZAVISI OD VAŠIH POTREBA

Soba
Freedigitalphotos.net/photostock

Ne može se ni za jednu vrstu materijala za nameštaj reći da je potpuno neupotrebljiva i veoma loša. Svaka vrsta materijala za nameštaj može da se pokaže kao jako dobra ili kao loše rešenje. Ali, opet ponavljamo, to ne zavisi samo od materijala, već od vaših potreba i mogućnosti.

Eko koža je jako kvalitetan materijal za nameštaj i poslednjih godina se sve više traži. Interesantne su jako i kombinacije eko kože i mebla. Pa tako obično ivice i nasloni nameštaja budu od eko kože, a deo za sedenje je obično napravljen od mebla i to nekome može da odgovara.

UČINITE DOM SVETLIM I VESELIM: Sve što vam treba je malo mašte i TAJNI SAVET ENTERIJERISTA

Ukoliko volite materijale koji se lako čistei održavaju, onda bi najbolje bilo da izaberete nameštaj od mikrofibera. Mnogi koji imaju ovaj tip nameštaja, odnosno nameštaj od ovog materijala kažu da lako mogu da uklone svaku mrlju, a pritom ovaj materijal izgleda perfektno. Tako da, ako na primer imate decu ili ukoliko volite da jedete na tom krevetu, onda budite bez brige, jer je ovaj materijal kao stvoren za vas.

Sa druge strane, koža je materijal koji je apsolutno proveren, ali i ovde sve zavisi od vaših potreba i želja. Neko ne voli kožu, zato što mu deluje previše „hladno“ i zato što u toku leta nije baš praktična, pa se naša koža i te kako lepi za takav tip nameštaja. Tako da, gledajte da odaberete onu vrstu nameštaja, odnosno materijala za nameštaj koji odgovara vašim potrebama, a nemojte ići isključivo za trendovima.

NE SMETE DA ZANEMARITE UDOBNOST

soba
pixabay.com

Nikako ne smete da zanemarite udobnost vašeg nameštaja. Nije važno ako nešto lepo izgleda, nije važno ako je nešto savršenog oblika i ako se savršeno ukalapa u vaš dom, ukoliko nije udobno. Zar nije najvažnija funkcija nameštaja upravo odmor i opuštanje?

Ukoliko nije udoban, nameštaj ničemu ne služi, zato budite pametni i pažljivo birajte. Koliko ste puta kod nekoga otišli, pokušali da se zavalite u njegovu ugaonu garnituru i osetili da vas nešto žulja, da je garnitura i te kako neudobna. Nemojte to sebi dozvoliti. Kvalitet i udobnost treba da budu iznad svega.

NEKA VAM SOBA MIRIŠE KAO BAŠTA! Savršeni TRIK da osvežite vazduh u sobi uz pomoć KLIMA UREĐAJA

DA LI JE PRESKUPI NAMEŠTAJ I NAJBOLJI?

dnevna soba
pixabay.com

Ne mora da znači, ali često to jeste slučaj. Naravno da preskupi komadi nameštaja imaju svoje kvalitete. Na kraju krajeva preskupi komadi nameštaja mogu dobro da izgledaju. Ipak, kada birate treba da uzmete u obzir sva tri kriterijuma.

Može da se dogodi da upravo ta ugaona garnitura koja vam se i te kako svidela bude na popustu i da osvežite svoj dom omiljenim komadom nameštaja.