Sve domaćice znaju koliko može je nezgodno kada izgori ručak ili prepržimo začine koji nakon toga gube svoju svrhu. Uz pomoć ovih saveta možete sprečiti takve neprijatnosti.

– Nikada nemojte pretrpavati tiganj kada nešto stavljate u njega. Bolje je da nabavite veći tiganj kako bi se krompirići ili povrće lepo ispržiti i dobili zlatkastu boju i hrskavost.
– Ako pravite zapršku kuvajte dok ne počne da miriše na orašaste plodove.

– Imajte na umu da crni biber “izgori” na temperaturi višoj od 160 Celzijusa. Stoga, dodajte ga na kraju pečenja.

– Naučite neke osnovne kombinacije ukusa. Dobar način je istražiti malo istoriju trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.

– Ako vam treba limunov ili pomorandžin sok za kuvanje, stavite voće na 30 sekundi u mikortalasnu da izvučete više soka.

– Ukoliko vam se desi da presolilte supu, spas pronađite u oguljenom krompiru koji ćete staviti u supu na 15 minuta. Ovo povrće će povući so na sebe.

– Dok kuvate pirinač nemojte stalno da dižete poklopac i proveravate u kojem je stanju jer ćete dobiti kašastu smesu, a ne pirinač.