KUVANO BELO VINO: Mnogi ga nikada nisu probali, a GREŠE! Ovo je IDEALNO VREME da to isprave (RECEPT)

Zimsko vreme je rezervisano za kuvanje vina. A, ovo je idealan recept za kuvano belo vino.

Vino
Foter / paulaloe / photo on flickr

Ako volite kuvana vina, potrebno vam je malo vremena za ovu poslasticu.

Sastojci za 2 čaše:

• 500 ml belog vina

• 125 ml soka od pomorandžer

• 1 kašićica cimeta

• 1 štap vanile

• 1 ½ karanfilića

• ½ jabuke

• ½ kašičica začina za medenjake

• 2 kašičice šećera

Priprema:

1. Ugrejte u loncu belo vino sa sokom od pomorandže. Za to vreme očistite jabuku i isecite je na komade.

2. Cimet, karanfilić, začin za medenjake i komade jabuke dodajte vrućoj mešavini u loncu.

3. Potom izvadite srž vanile i stavite u lonac. Umeštajte šećer i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

4. Procedite kuvano vino.