Napravite lagan i jednostavan obrok.

 

Potrebne namirnice:

500 g belog mesa
500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 česne belog luka
1 veća šargarepa
1 kašika začina
po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina

Prilog:

200 g pirinča
1 kašičica kurkume
1 kašičica začina

Način prireme:

1. Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti.

2.U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.

3. Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku.

4. Poredjati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo.

5. Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.

6. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola.

7. Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.

8. Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).



loading...