Lake fest- najveći rok festival u Crnoj Gori od 25. do 27. jula

Najveći rok festival u Crnoj Gori, Lejk fest, će se održati u periodu od 25. do 27. jula u Nikšiću, a okupiće 24 velika rok sastava. Festival će tokom tri dana okupiti najbolje izvodače sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kao i mlade i talentovane muzičke bendove iz Crne Gore. Generalni zastupnik festivala je Nikšićko pivo.

Muzički program će biti veoma raznovrstan i do sad sa najjačim line up-om. Na festivalu će nastupiti preko trideset najpopularnijih muzičkih sastava iz regiona i šire. Između ostalih :
Gibonni, Van Gogh, Orthodox Celts, Sunshine, Dječaci, Davorin i Bogovići, Zoster, S.A.R.S., Brkovi, Kulture shock, Negativ, Veliki prezir, Feud, Vroom, Popečitelji, Lutke, DST, Gomila nesklada, Nagual, Laibach…

Prednost festivala je što su dešavanja organizovana u blizini jezera Krupac što stvara dodatni ugođaj posetilaca. Kamp naselje u Topolama na samoj obali jezera je sjajna lokacija na kojoj se svi posetioci mogu opustiti i odmoriti u hladu kada to žele. Tokom prethodne tri godine, u kampu boravilo je ukupno preko 80.000 ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i iz mnogih zemalja Evrope.
Kao i svake godine, kompletan prostor na oko pola miliona kvadrata, pored toplog jezera, biće opremljen svim infrastrukturnim objektima. Za sve kampere biće obezbeđeni restorani, šankovi, ambulante i brojni sadržaji.

Lake fest je tradicionalno i ove godine pripremio bogat umetnički program. To je prilika za promociju alternativnih sadržaja, prije svega filma i raznih umetničkih performansa koje organizujemo u saradnji sa institucijama kulture i kulturnim radnicima.

Cene ulaznice za sva tri dana iznosiće 25 eura, dok će karta za jedan dan biti po ceni od 10 eura. Ulaznice su puštene u prodaju 10 jula.