Lake fest u Nikšiću nadmašiće sva vaša očekivanja! VIDEO+FOTO

Peti festival alternativne muzike “Lake fest” : Riblja Čorba, Rundek Cargo trio, Goblini, bend Josip A Lisac, samo su neki od izvođača

 

Ovogodišnji, sada već čuveni, peti po redu “Lake festival” alternativne muzike održaće se u Nikšiću na jezeru “Krupac” od 11. do 16. avgusta.

Organizatori festivala, odlučili su da iznenade mnogobrojnu publiku i da ove godine prirede pravi spektakl, koji će da traje šest dana. Prva tri dana ljubitelji ove muzike uživaće u besplatnim koncertima uglavnom autorskih bendova iz regiona, na platou Doma revolucije, u centru grada. Tih dana posetioci će se upoznati sa festivalom i uživati u čarima grada pod Trebjesom, ali i zagrejati se za trodnevnu – veliku završnicu.

Nakon warm up-a u gradu, posetioci će imati priliku da uživaju u koncertima na velikoh bini na Krupcu, gde će im pripremiti pravi spektakl neki od najpoznatijih izvođača iz regiona, ali i tri inostrana benda. 

Ove godine, festival će ponuditi pregršt dobre muzike, koja će zadovoljiti sve ukuse dosadašnje mnogobrojne publike, za koju će biti zaslužni: Riblja čorba, Elemental, Samostalni referenti, Babe, Rundek Cargo trio, Goblini, Ortodoks Keltsi, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejaković, Pankrti, Who see, Ničim izazvan, Prti Bg, Dejan Petrovic Big Band, Sasja, Mortal Kombat, Stereo banana, bend Josip A Lisac, Uzemljenje , Igra duhova, Samostalni referenti i mnogi drugi.

 

S obzirom da “Lake festival” iz godine u godinu posete mnogobrojni ljubitelji dobre muzike i provoda iz regiona, i ove godine namera organizatora je ista.

Želimo da posetioci uživaju u svim blagodetima Nikšića, njegove geografske pozicije i njegove odlične konekcije sa svim delovima Crne Gore, odnosno najatraktivnijim turističkim mestima – kaže Peđa Zečević, organizator festivala, i dodao da su upravo zbog toga ove godine osmislili da prva tri dana festivala budu, ne samo u vidu muzičkog programa, već i bogatog turističkog sadržaja. 

On dodaje da će, u vidu veoma povoljnih grupnih avanturističkih jednodnevnih izleta, posetioci imati priliku da idu na čuveno, i svima poznato splavarenje Tarom, obiđu Kotor, kupaju se i uživaju u Perastu, ali i da posete predivni manastir Ostrog. 

U saradnji sa Triatlon savezom Crne Gore, u subotu, 15. Avgusta, odrzaće se takmičenje u triatlonu. Ono što sve zanima je cena ulaznica, koja će ove godine biti ista kao i prošle.

Ono po čemu je ovaj festival poznat je takozvana duša festivala – kamp na Krupcu, koji će i ove godine ostati besplatan. 

Odlična saradnja ovog festivala sa NVO organizacijama, među kojima sa NVO Ozon, koja drži kontinuitet  ekološkog osvrta i ponašanja samog festivala, kroz mnogobrojne akcije u koje se uvek uključe svi oni koji žele da pomognu u uzdizanju samog grada, ali i festivala. Ne sme se zaboraviti izuzetno bogat i umetnički deo festivala!

 

Zbog svih nabrojanih stvari, organizatori ovog festivala, generalni pokrovitelj EPCG i zvanično pivo festivala Pivara AD “Trebjesa” pozivaju sve ljubitelje dobre muzike, odličnog provoda, prave energije i dobrih vibracija da posetite Crnu Goru i Nikšić, i uživaju u petom “Lake festu”.