Ovaj kolač je rezervisan samo za prave ljubitelje čokolade. Predstavlja savršenu mešavinu čokoladnog biskvita i sočnog, naravno čokoladnog, krema.
Potrebno je:
– 110 g margarina,
– 170 g čokolade,
– 3 jajeta,
– 65 g šećera + 1 kašika šećera,
– 1 kašičica ekstrakta vanile,
– malo margarina za modle,
– malo kakaoa za modle.
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Modle za kolače premažite margarinom i pospite kakaom kako biste kasnije lakše vadili kolače.
Na pari otopite margarin i čokoladu.
Žumanca umutite penasto sa 65 grama šećera, dodajte ekstrakt vanile i smesu sa čokoladom.
Umutite čvrst šam od belanaca i postepeno dodajte kašiku šećera.
Šam od belanaca postepeno i polako dodajte mešavini sa čokoladom i pažljivo umešajte.
Smesu sipajte u kalupe tako da ostane malo prostora da kolač naraste i pecite dok se ivice kolača ne ispeku, ali sredina treba da izgleda pomalo vlažno. Potrebno je otprilike 10 minuta.
Uživajte!