Nije vam potrebno mnogo vremena da napravite ovu fantaziju od jela.

 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 70g rendanog parmezana
  • 30g putera
  • 50g pančete
  • 1 mladi luk
  • 3 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 grančica žalfije
  • 200g paradajz pirea
  • so, biber

Priprema:

Ulupajte jaja, pa u njih dodajte malo soli i jednu kašiku parmezana. Istopite puter u velikom tiganju, kako biste mogli da ispečete veliku kajganu. Kad jaja počnu da se zgrušavaju, odvojte ih od tiganja lopaticom i okrenite pomoću poklopca. Ostavite da se kajgana prohladi.

Za to vreme iseckajte slaninu i mladi luk, pa propržite na zagrejanom ulju, zajedno sa žalfijom – minut-dva. Kad se luk zastakli dodajte paradajz pire i 1 decilitar vode, pa kuvajte 20 minuta. Posolite i pobiberite.

Omlet isecite na trake, stavite u sos sa paradajzom, promešajte i kuvajte još 10 minuta.

Jelo servirajte posuto preostalim parmezanom.