LEGENDA O TRAGIČNOJ LJUBAVI DONOSI SREĆU: Ako se zaljubljeni par poljubi u OVOJ ULIČICI uživaće 15 godina!

Aleja poljubaca
Wikipedia

Aleja poljubaca je savršeno mesto za sve zaljubljene!

 

Očaravajući meksički gradić Gvanahuato, osim slatkih popločanih ulica i zgrada iz kolonijalnog vremena, poznat je po još nečemu – Aleji poljubaca.

Kao što samo ime kaže, ovde mladi, ali i stari parovi dolaze i čekaju u redu kako bi se poljubili i tako “kupili” 15 godina sreće. Par tu sreću mora da se poljubi na trećoj stepenici ove uske uličice.

Kako je legenda o poljupcu koji donosi sreću uopšte nastala?

U ovoj ulici su nekada davno živeli Ana i Karlos. Ana je bila bogata Špankinja koja je živela na levoj strani ulice, a odmah preko puta bio je Karlos, siromašni rudar. Njihovi balkoni gotovo da su se dodirivali i razvila se ljubav. Jedne večeri Anin otac uhvatio je mladi par kako se ljubi preko uskog prolaza između dva balkona.

Otac je ljutito Anu upozorio da će je ubiti ako se to ponovi. Iduće večeri par se opet poljubio, Anin otac ih je uhvatio i zario bodež u srce svoje kćeri. Po nekim pričama, Karlos je skočio da je spasi, ali umesto toga, sleteo je na pločnik, na treću stepenicu. I slomio vrat.

Danas, prema pričama, Karlosov duh tamo kruži i pazi na ljubavnike koji žele da njihova romansa potraje. Ako se poljube na trećoj stepenici, imaće 15 godina sreće, a ako je preskoče – 7 godina nesreće.loading...