LEPOTICE OKAČILE FOTKU! Nadale su se lajkovima, ali je na kraju jedna od njih MORALA DA POBEGNE IZ ZEMLJE (FOTO)

Sara Idan
Instagram/sarahidan

Porodica iračke kandidatkinje za Mis Univerzuma napustila je Irak zbog pretnji po život, nakon što se fotografisala u bikiniju i na društvenim mrežama postavila fotografiju sa mis Izrael.

Mis Iraka Sara Idan živi u SAD, a preostali deo njene familije je sad napustio domovinu, izjavila je mis Izraela Adar Gandelsman za izraelske medije. Ona je rekla takođe da je u kontaktu sa Sarom Idan i da su se njih dve sprijateljile.

Dok su se učesnice izbora okupljale u Las Vegasu u novembru, Gandelsman i Idan su zajedno pozirale i fotografije postavile na svojim Instagram nalozima. Iračka misica je fotografiju potpisala porukom “Mir i ljubav od mis Iraka i mis Izraela”.

Gandelsman je izjavila da iračka misica ne žali što je postavila fotografije.

– Ona je to uradila kako bi ljudi shvatili da je moguće živeti zajedno – rekla je Izraelka.

Iračka mis nije uklonila fotografiju sa svog Instagram naloga. U novembru je ona branila svoju odluku da je objavi.

– Želim da naglasim da je svrha fotografije bila samo da izrazi želju i nadu za mir između dve zemlje – napisala je ona, dodavši da fotografije nisu znak podrške Vladi Izraela i izvinila se ako nanosi štetu palestinskom cilju.

Irak i Izrael su dve zvanično neprijateljske zemlje, a dve učesnice konkursa za mis postavivši selfije na Fajsbuku i Instagramu verovatno nisu slutile kakve će reakcije izazvati.