Leto je vreme kada je SVE dozvoljeno: Upustite se u vrele, morske ljubavi!

More, plaža, sunce, kokteli i polunaga tela izazivaju nas na zabranjena, letnja voća. Osveženje od tmurnih zimskih dana nalazimo na letovanjima i često pristanemo na zanimljive avanture. Savetujemo vas šta je sve potrebno da znate pre upuštanja u ljubavne pustolovine.

Pre nego što uskočite u letnju avanturu nemojte da očekujete da će se tolika zaljubljenost i odličan seks nastaviti nakon letovanja. Statistika pokazuje da letnje šeme nastale na moru uglavnom ne rezultiraju ozbiljnim vezama. U korenu naše reči „pustolovina” stoji reč pusto, što označava da je nešto nestalno i kratkotrajno. Sa ovom činjenicom se neki nekadašnji avanturisti ne bi složili, jer su se njihove letnje šeme krunisale brakom i porodicom.
– Sećam se pre par godina na letovanju, rešio sam da se opustim i uživam sa devojkama na moru. U novčanik spakovao par komada kondoma i upustio se u letnju avanturu, bez pomisli da bi od toga moglo da izraste nešto mnogo veće. A evo pre dve godine smo našu ljubavnu šemu krunisali sa „dok nas smrt ne rastavi” i imamo jednogodišnju ćerkicu – kaže za Dnevno.rs Ivan, konobar koji ima mnogo iskustava kada su letnje avanture u pitanju.
Na letnju zaljubljenost pristaju svi: i slobodni i osobe u vezi. Razlika je u tome što singl osobe se češće upuštaju u morske šeme, jer nakon završetka letovanja nemaju osećaj griže savesti. Mlade devojke bez ozbiljnih ljubavnih veza vole da flertuju sa muškarcima kako na plaži, tako i u noćnim klubovima. One se jednostavno ospute i uživaju u čarima koje im leto pruža, a na muškarcima je da u padnu u ljubavu mrežu koje one ispletu.

– Volim letnje avanture bez obzira da li imam konstantnu vezu. Sve te vezice su tajne, seks na plaži je veoma uzbudljiv i strastven, ali je bitno da niko za to ne sazna – rekla je Milica za Dnevno.rs.

Zbog malenih kupaćih kostima i polunagih ženskih tela, muški hormon testosterom se pojačano luči. To dovodi do povećanja seksualnosti i agresivnosti, zato su muškarci hrabriji pa su neretko inicijatori letnjih avantura.

Ukoliko osobe koje su u vezi požele varljivu i kratkotrajnu morsku pustolovinu, trebalo bi da se zapitaju šta nije u redu sa njihovom već postojećom vezom. Ako je odnos sa njihovim stalnim partnerom u najboljem redu, onda bi svako flertovanje sa drugom privlačnom osobom označavalo prevaru. Tada se javlja osećaj krivice, a da sebe ne bi dovodili u nezgodnu poziciju, ne odlazite na letovanje bez partnera.
U letnjim avanturama ne postoje pravila, jer se osobe koje vole morske šeme ne bavi time šta partner misli, niti šta suprotan pol želi. Niko se ne opterećuje ni prošlošću ni budućnošću, već uživa u sadašnjosti. Međutim, na neke pojedinosti u letnjim avanturama moramo obratiti pažnju. Evo nekih pravila koje su vam potrebni za neobaveznu zaljubljenost:

Letnje šeme imaju rok trajanja od jedne noći do tri meseca. Ovo nije bitno pravilo, ali je samo upozorenje da se ne zaljubljujete previše u trenutnog partnera.

Ne započinjite morske aferice sa osobama koje viđate svakodnevno, naročito ne sa prijateljima i kolegama. Kratkotrajna zaljubljenost i strast će vam uništiti standardne odnose nakon letovanja.

Na početku ljubavnih, letnjih vezica postavite granice, tako što ćete odmah reći šta želite i šta očekujete od suprotnog pola.

Najbitnije pravilo je da obavezno tokom seksualnih odnosa koristite zaštitu od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Zato u svakom trenutku ponesite kondom, jer je intiman odnos na moru najiteresantniji i najstrastveniji.

Da biste izbegli seksualne napasnike i zlostavljače, uvek obavestite vaše drugarice i prijatelje gde će biti vaš ljubavni sastanak. Najbolje bi bilo da osobu koja vam se dopada najpre upoznate sa svojim bliskim okruženjem, kako biste dobili objektivno mišljenje o trenutnom partner.

Ne zaboravite da je leto vreme kada je dozvoljeno da se opustite i uživate u svakom trenutku, zato pamet u glavu i flertujte sa zgodnim momcima i devojkama.