LETOVANJE 2020: Grčka otvara sezonu 15. juna, ipak će biti TESTIRANJA PUTNIKA, ali ne svih!

Srpski turisti koji planiraju da ovo leto posete Grčku neće biti u obavezi da se pre puta testiraju na kovid 19.

Grčka More
Pixabay.com

Srpski turisti koji planiraju da ovo leto posete Grčku neće biti u obavezi da se pre puta testiraju na kovid 19, ali im se može desiti da na aerodromu ili prilikom prelaska granice budu nasumično testirani. Ovo će zavisiti isključivo od procene grčke policije na granici.

Ovo je, naime, izajavio grčki ministar turizma Haris Teokaris za bilten Grčke ambasade u koji je B92.net imao uvid.

Teokaris je rekao da se ove godine očekuje dolazak turista iz Nemačke, Bugarske i drugih balkanskih zemalja. Rekao je da turisti koji stignu u Grčku po dolasku neće biti obavezni da se podvrgnu testu na koronu, ali će se sprovesti “nasumično testiranje”.

Kako se dalje navodi u ANA MPA Daily News Bulletin, većina hotela, zajedno sa kampovima će biti otvoreni od 1. juna.

“Letnja sezona za hotele počinje od 15. juna”, izjavio je u sredu grčki ministar turizma tokom brifinga o trećoj fazi vladinih mera u vezi sa koronavirusom.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ministrima finansija, Teokaris je rekao da će 25. maja biti ukinuta ograničenja za putovanja jahtom ili njihov najam. Takođe će biti ukinuta ograničenja za dolazne letove. Kako je istakao, od 15. juna Međunarodni aerodrom u Atini “Venizelos” prihvataće letove iz zemalja koje imaju “dobre epidemiploške kriterijume”.

Od 1. jula biće dozvoljeno sletanje na bilo koji međunarodni aerodrom u Grčkoj. Trenutno, je dozvoljeno sletanje iz inostranstva samo na “Venizelos”, na kom su svi posetioci testirani na koronu.