LETUJETE U CRNOJ GORI? Ako nemate prijavu, kazna će vas koštati 300 evra!

Turisti koji borave u Crnoj Gori makar i jednu noć, moraju da imaju prijavljen boravak u policiji ili u lokalnoj turističkoj organizaciji i da plate boravišnu taksu.

 

Svi turisti iz Srbije, koji žele da odu na letovanje u Crnu Goru, biće u obavezi da pribave prijavu za boravak, inače će morati da plate kaznu od čak 300 evra, pišu beogradski mediji.

Istu ovu obavezu imaju i Crnogorci koji imaju srpsko državljanstvo, pa će i oni morati i zbog samo jednog prenoćišta kod roditelja ili rođaka boravak prijavljivati lokalnom MUP-u.

Sve ovo su posledice pooštrene primene Zakona o boravišnoj taksi, kojim je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma odlučilo da zavede red i “napuni” budžet.

– Ja sam rođena u Crnoj Gori i moji svi žive tamo. Do sada mi niko nije tražio potvrdu o prijavi boravka. Sad putujem u goste u dva grada u Crnoj Gori i moraću zbog samo jednog prenoćišta da se prijavljujem u oba da ne bih platila kaznu. Još gore je što ću morati da maltretiram i familiju da ide u katastar za potvrdu o vlasništvu svog stana koja se plaća osam evra i koja im je potreba da bi prijavili moj boravak – ispričala je M. K. iz Beograda za “Telegraf”.