Slavna američka muzičarka Lejdi Gaga u novoj biografiji “Everyone Loves You When You Are Dead” (“Svi te vole kada si mrtav”) koja izlazi petog maja, daje redak uvid u svoj život pre nego što je postala poznata.

Ona u biografiji koju mnogi očekuju, otvoreno govori o zavisničkoj prošlosti.

U jednom delu knjige koju je napisao Nil Straus, Gaga, čije je pravo ime Stefani Džoan Anđelina Đermanota, kaže da je eksperimentisala s drogom u umetničke svrhe, inspirisana Dejvidom Bouvijem i Mikom Džegerom.

“Nisam imala loše detinjstvo. Sve stvari kroz koje sam prošla bile su deo moje vlastite potrage za umetničkim putovanjem, kao Endi Vorhol, Bouvi i Mik”, navodi se u knjizi.

Takođe, u jednom delu je ispričala kako je ponekad preplaši kada razmišlja o tome kako je ležala u svom stanu u Njujorku okružena bubama, ogledalima i kokainom svuda, bez interesa da radi išta osim da stvara muziku i drogira se.

Muzičarka je inače dobitnica priznanja Američke filmske akademije za najbolju originalnu pesmu, a na dodeli Oskara, Lejdi Gaga pažnju je privukla pesmom Shallow, koju je izvela sa Bredlijem Kuperom.